Fitness kalkulačky

Fitness kalkulačky je kategorie, ve které najdete jednoduché online nástroje na výpočet důležitých dat pro dosažení vašich konkrétních fitness cílů. Díky kalkulačce energetického příjmu a makroživin si velmi snadno můžete vypočítat doporučený denní příjem kalorií a makroživin (bílkoviny, sacharidy, tuky), ať už je vaším cílem hubnutí, růst svalů nebo udržení optimální hmotnosti. Tato kalorická kalkulačka zohledňuje nejen vaši výšku a váhu, ale také sportovní aktivity a každodenní rutinu. Díky tomu získáte základní personalizované hodnoty energetického příjmu a makroživin, od kterých se můžete odrazit na cestě za vašimi cíli.

Kalkulačku bazálního metabolismu (BMR) zase ocení každý, koho zajímá, kolik kalorií denně spálí v klidovém stavu. Když pak tento výsledek vynásobíte koeficientem fyzické aktivity, zjistíte přibližnou hodnotu vašeho denního energetického výdeje.

Dalším zajímavým nástrojem je také kalkulačka indexu tělesné hmotnostI (BMI). Ta dokáže na základě vaší tělesné hmotnosti a výšky vyhodnotit, zda se nacházíte v kategorii podvýživy, normální hmotnosti, nadváhy nebo obezity. BMI nebo Body Mass Index má však svá omezení. Například v případě sportovců, kteří mají více svalové hmoty, nemusí poskytovat údaje s adekvátní výpovědní hodnotou. Přesto však většině populace podává užitečné informace, které je vhodné zasadit do kontextu vašeho života, a na základě toho můžete podniknout náležité kroky na cestě za zdravou hmotností.

Pokud vás zajímají různé zdravotní údaje, které se dají vypočítat pomocí online nástrojů, určitě vyzkoušejte naše fitness kalkulačky.

Zobrazit více Zobrazit méně

Online BMI kalkulačka

Znáte svoje BMI? Vypočítejte si index tělesné hmotnosti a zjistěte, jestli máte podváhu, optimální váhu, nadváhu nebo obezitu. Dozvíte se i to, jaká zdravotní rizika vám podle BMI hrozí.

Čti více >