4 tipy na budování svalové hmoty pro ženy

V dnešní době je obezita pokročilým problémem a štíhlé či vysportované ženy začínají být dokonce až odchylkami. Z pohledu průměrného člověka, být štíhlý není žádný problém. Ale pouze vysportovaný člověk ví, kde ho ,,tlačí bota nejvíc“.

Chcete dosáhnout štíhlého, fit a dobře tvarovaného těla? Pak se směle pusťte do čtení těchto tipů, jejichž dodržování vám pomůže dosáhnout pěkně vytvarovaného těla a promění vás na hotovou šupu.

1. Jezte více a jezte správně

Některé ženy oponují, když jim někdo tvrdí, že musí jíst více, aby budovaly svalstvo. Ale nepřekládejte si slovní spojení ,,jíst více“ jako ,,žrát tolik, kolik jen můžete“. Právě v tom je ukrytý rozdíl. Budování síly nebo svalové hmoty je o pojídání správného množství kalorií, ne o pojídání prázdných kalorií. Takže změna stravy, kterou ve svém režimu uděláte, by měla být založena na vyvážené stravě a množství kalorií.

2. Poddejte se výzvám a budujte sílu

Nebojte se těžkých silových tréninků proto, že si myslíte, že jakmile začnete tvrdě trénovat, stanou se z vás maximálně svalnaté mužatky. To se nestane. Budování svalstva není až tak jednoduché. Pokud naopak začnete zvedat váhy, pomůže to v posilování výsledků, po kterých toužíte.

4 tipy na budování svalstovej hmoty pro ženy

Svaly vybudujete jen tehdy, když s nimi budete opravdu tvrdě pracovat. Koncept budování svalů je založen na tom principu, že rozbije vaše svaly, a následně je vrátí větší a silnější. Během silového tréninku se zaměřte na trénink cílený na specifickou skupinu svalů – ramena, hamstringy, hrudník, záda, břicho, biceps, triceps, čtyřhlavý stehenní sval a lýtka.

Jako žena se snažte vybudovat svalovou hmotu, vždyť máte oproti mužům obrovskou výhodu. Ano, čtete správně. Máte větší kontrolu nad růstem vašeho svalstva, což je také důvod, proč z vás nevyroste gigantický Hulk v ženském provedení. Tento rozdíl mezi mužem a ženou je způsoben hladinou testosteronu. Muži mají tyto hladiny samozřejmě vyšší než ženy, takže jim svaly rostou rychleji a zisk na svalovém masu je viditelnější.

3. Zapamatujte si…

Je pochopitelné, že jste hubené děvče, které touží po fit těle. Ale nedovolte, aby vaše touha zlynčovala vaše tělo. Během budování svalové hmoty a silového tréninku, vaše tělo zažívá obrovský stres. Je proto důležité dopřát mu odpočinek. Dejte si proto mezi tréninky krátké přestávky. Počkejte alespoň 48 hodin, a až potom trénujte stejný sval. Odpočinek umožňuje, aby se váš sval opravil a rostl na pohled, ale i silově.

4 tipy na budování svalové hmoty pro Ženy odpočinek fitness

4. Zvyšte intenzitu

Zaměřujete se na trénink, to je dobré. Ale časem je důležité zaměřovat se i na zvýšení jeho intenzity. Vysoce intenzivní cvičení pomáhá při spalování kalorií, zvyšuje sekreci hormonů, které podporují odbourávání tuků. Zde je několik dalších tipů, jak zvýšit intenzitu tréninku:

Zvýšit odolnost prostřednictvím vypočtených a dobře rozdělených intervalů: Pokud strategicky začnete zvyšovat váhy, začnete posouvat limity vašich svalů. To pomáhá při zajišťování růstu svalů postupovat rovnoměrným tempem.

Stimulace růstu novým cvičením: Opakování je dobré, ale trénink na budování svalstva by neměl stagnovat. Zkuste začlenit do svého tréninkového plánu nové cviky, abyste procvičovaly každou část těla.

• Přidejte si supersérie: Znamená to, že pracujete na dvou cvicích pro stejnou svalovou partii, aniž byste si dopřály odpočinek. Podpoří to růst svalů využitím různých svalových vláken.

• Omezte aerobní trénink: Dlouhotrvající aerobní cvičení má katabolické účinky, které vás energeticky vyčerpají. Tato energie je důležitá při budování svalů, a proto aerobní cvičení vytváří překážku v růstu svalů.

4 tipy na budování svalové hmoty pro Ženy

Pevně věříme, že vám tyto 4 tipy pomohou při získávání těla vašich snů. Pokud se vám článek líbil, podpořte ho sdílením a možná tak pomůžete svým známým.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *