Využijte vánoční 30% slevu na cvičební pomůcky s kódem XMAS30
Přihlášení
Recept - Jednoduchá pizza bez múky z mozzarelly, mandlí a jogurtu

Fitness recept: Jednoduchá pizza bez mouky z mozzarelly, mandlí a jogurtu

Neznáme člověka, který by nemiloval pizzu. Ale známe lidi, kteří si ji odmítají dát kvůli moučnému těstu, ať už z důvodu intolerance na lepek, nebo vysokému obsahu sacharidů. My jsme však přišli na způsob, jak si ji budou moci dopřát úplně všichni! Tuto low-carb pizzu z mozzarelly, mandlí a jogurtu totiž připravíte úplně bez mouky! Navíc se chuť tohoto pamlsku, podle nás, velmi přibližuje té tradiční, kterou všichni tak zbožňujeme. Pojďte zhodnotit sami!

Na přípravu těsta potřebujeme:

  • 170 g mozzarelly
  • 80 g mandlí
  • 40 g řeckého jogurtu
  • 1 vajíčko

Na dokončení potřebujeme:

  • 100 g rajčatového protlaku
  • 70 g mozzarelly
  • 1 větší rajče
  • 1/2 červené cibule
  • čerstvé bazalky
  • ½ ČL pizza koření
Ingredience na low-carb pizzu

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Mozzarellu s řeckým jogurtem rozpustíme na pánvi na nízkém plamenu. Do rozpuštěné mozzarellové směsi vmícháme mandle pomleté na jemnou mouku. Směs odložíme z plamene a po vychladnutí (neměla by být horká) do ní vmícháme vejce. Vzniklé těsto rozetřeme do tvaru kruhu na pečící papír a těsto na pizzu dáme předpéct na 6 – 8 minut při teplotě 180°C. Následně na pizzu natřeme rajčatový protlak, posypeme ji pizza kořením a poklademe na plátky nakrájené rajče, cibuli a lístky čerstvé bazalky. Pizzu dáme dopéct na dalších 10-15 minut a podáváme ji ještě teplou. Přejeme dobrou chuť!

Fitness recept: Jednoduchá pizza bez mouky z mozzarelly, mandlí a jogurtu
Nutriční hodnoty1 porce – ½ pizzy (celkově 2 porce)
Kalorie566
Bílkoviny33 g
Sacharidy14 g
Tuky42 g

Věříme, že vás tento recept na low-carb pizzu potěšil a vy se už nemůžete dočkat, až ho vyzkoušíte! Pokud znáte nějaké milovníky pizzy, určitě se s nimi o tento recept nezapomeňte podělit.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.