CLA a HCA

CLA a HCA je kategorie produktů s obsahem konjugované kyseliny linolové (CLA) a kyseliny hydroxycitrónové (HCA). Jedná se o spalovače tuku, které jsou vyhledávané při hubnutí a rýsování postavy. Stejně tak si je oblíbili lidé, kteří snížili příjem stravy a hledají způsob, jak se cítit více nasycení. Tyto suplementy fungují nejlépe v kombinaci se cvičením a upraveným jídelníčkem a mohou vám pomoci získat ještě lepší výsledky. 

 Zobrazit více

Co je to CLA a jaké má účinky? 

CLA patří mezi omega 6 mastné kyseliny a přirozeně se vyskytuje v potravinách, jako je maso nebo mléčné výrobky. V koncentrovanějším množství ji ale najdete také v doplňcích stravy. Přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi a také se řadí k oblíbeným spalovačům tuku. I přesto, že se jedná o mastnou kyselinu (tuk), v organismu se dokáže zapojit do metabolismu, a ovlivnit tak samotné spalování a ukládání tuku. Díky těmto účinkům se suplementy s CLA často používají při hubnutí. Velké oblibě se navíc těší mezi kulturisty a bodybuildery, kteří chtějí zhubnout podkožní tuk a zároveň si udržet maximum svalové hmoty. 

Jak se CLA užívá?

CLA se nejčastěji užívá 1–3krát denně ve formě kapslí společně s jídlem nebo před tréninkem. Denní dávka se pohybuje v množství 3200–6400 mg CLA.

Co je to HCA a jaké má účinky? 

HCA je chemická sloučenina, která se přirozeně nachází v tropických rostlinách, jako je například garcinia kambodžská. Tato biologicky aktivní látka je ceněná pro svůj vliv na zvýšení pocitu sytosti a uspokojení z jídla. Díky tomu může být snazší dodržovat kalorický deficit a jíst menší množství jídla. To je hlavní důvod proč se běžně přidává do komplexních doplňků stravy na podporu hubnutí. 

Jak se HCA užívá?

HCA se typicky suplementuje 1–3krát denně v době před tréninkem nebo 30–60 minut před jídlem. Jedna dávka obsahuje 500–1000 mg HCA. 

 zobrazit méně
Kategorie neobsahuje žádné produkty.