Vitamín E
Vitamín E
Vitamín E patří mezi nejdůležitější antioxidanty, které chrání buňky před poškozením volnými radikály a oxidačním stresem. Zároveň pomáhá zpomalovat stárnutí buněk, posiluje stěny krevních cév, pozitivně ovlivňuje stabilitu červených krvinek a snižuje riziko tvorby krevních sraženin. Vitamín E také snižuje únavu, naopak zvyšuje výkonnost a podporuje obranyschopnost organismu. Jeho nedostatek může způsobit neurologické problémy a snížení obranyschopnosti těla. Nejlepšími přírodními zdroji vitamínu E jsou maso a vajíčka, ryby a mořské plody, lískové ořechy, mandle a arašídy, špenát, brokolice, avokádo, kiwi a sója. Pokud si ale nejste jisti, že přijímáte dostatek vitamínu E ve stravě, sáhněte po doplňcích výživy, které vám pomohou tyto nutriční rezervy doplnit.