Multiminerály

Multiminerály je kategorie komplexních produktů, které obsahují více potřebných minerálních látek. Ty si naše tělo nedokáže samo vyrobit, a proto je důležitý jejich pravidelný příjem. Hlavní složkou, která tvoří multiminerálové doplňky, jsou samozřejmě minerální látky. Ty se podílejí na všech metabolických procesech v těle a jejich dostatek je tak naprosto klíčový pro správný chod organismu. Ovlivňují totiž růst, regeneraci, trávení, získávání energie z přijatých živin, nervový systém, imunitu a další nezbytné procesy. 

 Zobrazit více

Podle toho, jak velké množství daných minerálních látek potřebujeme, je dělíme do dvou kategorií:

  • Makrominerální látky jsou specifické tím, že by jejich denní příjem měl být vyšší než 100 mg. Mezi ně patří vápník, fosfor, hořčík, sodík, draslík, chlor a síra. 
  • Příjem mikrominerálních látek by se měl pohybovat do 100 mg. Do této kategorie spadá železo, zinek, měď, jód, fluor, chrom, kobalt, selen, mangan a molybden. 

Konkrétní množství, které naše tělo vyžaduje, se odvíjí od pohlaví, věku, energetického příjmu, úrovně fyzické aktivity, míry pociťovaného stresu a další řady faktorů. Multiminerálové doplňky jsou proto často zaměřeny na určité skupiny lidí, aby dokázaly spolehlivě uspokojit jejich potřeby. Obvykle jsou rozděleny podle pohlaví, čemuž je pak uzpůsobeno množství použitých minerálních látek a také obsah dalších složek. 

  • Pro ženy je tak určen komplex Vita Pink, který obsahuje účinnou kombinaci minerálních látek, rostlinných extraktů a vitamínů. Například díky zinku pomáhá s péčí o zdraví vlasů, nehtů či pokožky, a navíc má vliv i na reprodukční funkce. Kapsle jsou obohaceny o kyselinu hyaluronovou, která udržuje vodu v buněčných tkáních, a tím zvyšuje jejich hydrataci i elasticitu. Pokožka tak může vypadat svěže, zdravě a mladistvě. 
  • Nejen muži pak ocení komplex Essentials VitaPack, který kromě minerálních látek obsahuje také vitamíny, rostlinné extrakty, omega 3 mastné kyseliny a kloubní výživu. Má formu praktických sáčků s nezbytnými látkami pro správné fungování organismu.
  • Vitality Complex Drink je pak určen mužům i ženám, kteří chtějí podpořit celkové zdraví. Kromě 6 minerálních látek totiž obsahuje také 13 vitamínů, vlákninu inulin a další účinné složky. 
  • Zejména sportovci pak ocení Elektrolyty TABS, které obsahují vyvážený poměr sodíku, draslíku, hořčíku, vápníku a chloridu. Tyto minerální látky se ztrácí z těla potem, a proto je důležité jejich pravidelné doplňování při dlouhodobém sportovním výkonu nebo po něm.

V této kategorii tak najdete komplexní produkty obsahující potřebné minerální látky pro ženy, muže, sportovce, nesportovce a každého, kdo chce podpořit své zdraví a vitalitu. A pokud se chcete dozvědět více informací o všech minerálních látkách, jejich dělení, funkcích, doporučených dávkách i projevech nedostatku a nadbytku, neměl by vám ujít náš článek Kompletní průvodce minerálními látkami: Jaké funkce plní, kolik jich přijímat a jak odhalit nedostatek?

 zobrazit méně
Kategorie neobsahuje žádné produkty.