Brandon Curry: Milionář, odpůrce rutiny a Mr. Olympia 2019

Brandon Curry: Milionář, odpůrce rutiny a Mr. Olympia 2019

Brandon Curry je další z výrazných osobností ve světě bodybuildingu. Jeho tréninky jsou dokonalým příkladem anti-rutiny, protože svoje tréninkové plány rád obměňuje a cvičí spíše v režimu freestyle. Důkazem toho, že tento styl dokonale funguje jsou například jeho tituly Arnold Classic nebo Mr. Olympia. Brandon rád motivuje ostatní i na svém Instagramu, kde ho sleduje více než milion fanoušků. Jak vypadá jeho život?

Jako šestiletý si přál k narozeninám činky

Profesionální bodybuilder Brandon Curry se narodil 19. října 1982 v Nashville, Tennessee. K činkám ho to táhlo už když měl šest let. Právě tehdy si k narozeninám přál činky značky Hulk Hogan. Malý Brandon kromě světoznámého wrestlera obdivoval i akční hrdiny G.I.Joe nebo kultovní postavy Sylvestra Stalloneho – Ramba a Rockyho Balbou.

Nechybělo mnoho a Brandon Curry mohl být známý spíše jako gymnasta. V dětství ho totiž na hodiny gymnastiky přihlásili jeho rodiče. On sám ale o tento sport nejevil velký zájem a měl raději něco akčnějšího. Na střední škole se věnoval dokonce několika sportům, konkrétně wrestlingu, fotbalu a trojkombinaci – běh, skok a hod do dálky. 

Od fotbalu k bodybuildingu a prvním úspěchům

Zatímco na střední byl Brandon aktivní v několika sportech, na vysoké už přesedlal jen na fotbal. Po čase se ale ukázalo, že ho velmi nenaplňuje a zelenou dostalo posilování. První Curryho úspěchy přišly v roce 2003. Radoval se tehdy z výhry na soutěži Supernatural Bodybuilding.

O tři roky později získal druhé místo v NPC Junior National Championships, kde s výškou 170 cm vážil 86 kilo, což ho zařadilo do kategorie light-heavy weight. Velmi se v ní neohřál, protože v průběhu následujícího roku nabral dalších 12 kg svalové hmoty a katapultoval se tak do kategorie těžké váhy.

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Vítěz Arnold Classic a Mr. Olympia

Pro Curryho byl přelomový rok 2017, kdy začal naplno využívat svůj potenciál. To mu přineslo ovoce na soutěžích Arnold Classic a Ferrigno Classic, kde v přímém souboji porazil Cedrica McMillana. Později nastoupil na přípravu do kuvajtského Oxygen Gymu. Tréninky pro Brandona nebyly jednoduché, protože musel na několik měsíců opustit svoji manželku a děti. I když mu velmi chyběli, nevzdal se a poctivě makal na svých snech.

Poprvé v životě se mohl soustředit jen na trénink, stravu a odpočinek. A co mu to přineslo? V roce 2018 se stal obrovskou senzací na Olympia Weekend, kde obsadil 5. místo. O rok později si ale sáhnul na to, o čem sní většina jeho kolegů. Získal první místo na Arnold Classic v Ohiu a svůj úspěch ještě znásobil v jedné z nejprestižnějších bodybuilderských soutěžích. Ano, z Brandona Curryho se stal Mr. Olympia 2019.

Milionář a milovník freestyle tréninků

Curry získal za triumf v soutěži Mr. Olympia prémii 400 tisíc dolarů. Jeho celkový majetek se ale odhaduje na 5 milionů. Je ženatý se svojí dlouholetou přítelkyní a bývalou bodybuilderkou Brandy Leaver, se kterou vychovávají 1 dceru a 3 syny. Brandon při cvičení nefandí nudné rutině.

Miluje freestyle a cviky rád obměňuje. Mezi jeho nejoblíbenější patří mrtvý tah, bench press a dřepy. Trénuje 4krát až 5krát týdně, ale přes víkendy si dává pauzu a věnuje se jen rodině. Brandon obvykle jí 7 až 8 jídel denně, převážně ovesné kaše, vajíčka, zeleninu, maso, ovoce, rýži, ořechy a batáty.

Co vás na životě a progresu Brandona Curryho zaujalo nejvíce? Pokud se vám článek líbil, budeme vděční za každé sdílení.

Zdroje:

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *