Larry Wheels: Hora svalů a powerlifterský rekordman, který v objemovce přijímá i 5500 kcal denně.

Larry Wheels: Hora svalů a powerlifterský rekordman, který v objemovce přijímá i 5500 kcal denně.

Larry „Wheels“ Williams je známý jako powerlifterská extra třída.vlastní fitness značku Personal Record Lifestyle a je autorem mnoha autentických programů pro začátečníky. Učí je základům powerliftingu, ale i rozvoji síly a budování svalů. Jeho postava je symbolem úspěchu a těžké práce. Na Instagramu ho sleduje neuvěřitelných 2,4 milionu fanoušků, kterým ukazuje, že plnit si svoje sny není nemožné. I napříč dosavadním úspěchům to však neměl v životě jednoduché a začínal doslova od nuly. Jaký byl jeho příběh?

Dětství ve znamení chudoby, pěstounských rodin a šikany

Larry „Wheels“ Williams se narodil 3. prosince v roce 1994 v Bronxu. Tato čtvrť je známá vysokou kriminalitou a podobně velkou mírou chudoby. Ani Larryho dětství nebylo jiné. Po tom, co jeho matka ztratila právo na Larryho péči, musel strávit několik let v pěstounských rodinách.

Během svých dětských let se nevyhnul chudobě ani šikaně. Když měl 12 let, opustil New York a přestěhoval se za svojí matkou na karibský ostrov Saint Martin. Tam to měl těžké, protože žádné z dětí nemluvilo anglicky.

Jeho první činkou byla rukojeť od koštěte

Larry se dostal k posilování když měl 14 let. Jestli vám někdo řekne, že začínal od nuly, v jeho případě to platí asi dvojnásobně. První činka, se kterou Larry Wheels cvičil byla rukojeť od koštěte, na jejíž konce umístil jako závaží betonové tvárnice. Po svou letech mimo USA se ale rozhodli vrátit do Bronxu.

Larry si tam našel práci, aby si mohl dovolit zaplatit fitko a začal se naplno věnovat své přeměně. S růstem svalů pochopil, že právě powerlifting se stane jeho devízou. Chtěl být větší a silnější.

Úspěchy v soutěžích, ale i světové rekordy

Netrvalo dlouho a mladý nadějný bodybuilder doslova podlehnul kouzlu powerliftingu. Začal soutěžit a ani jeho úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Larry Wheels si na své konto připsal první soutěžní výhru v době kdy měl jen 18 let. Do povědomí široké veřejnosti se dostal v roce 2017, kdy se mu podařilo vytvořit světový rekord v trojboji s vahou 1031 kg.

V roce 2020 se radoval z dalšího rekordu, kdy na Arnold Sport Festivalu překonal tehdejšího rekordmana Erica Lilliebridgea. Jeho trojbojový výsledek byl famózních 1075 kilogramů. Jednalo se o 293 kg v bench pressu, 388 kg v mrtvém tahu a 395 kg v dřepu. 

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Powerlifterská extra třída, která v jistém období přijímá až 5500 kcal denně.

Larry Wheels je skutečná hora svalů. Měří přibližně 185 cm a trénuje opravdu tvrdě. Podobně jako jeho kolegové ví, že strava by u něj měla být na prvním místě. Aby dokázal zvedat těžké váhy, během objemové fáze přijímá až neuvěřitelných 5500 kcal.

Rozhodujícím faktorem jeho úspěchu je ale i samotný trénink. Pokud se chcete dozvědět, jak Larry Wheels trénuje, rozhodně nevynechejte naše video. Kromě toho v něm nebudou chybět ani další detaily z jeho života, jako například koníčky nebo jiné fitness aktivity, kterým se věnuje.

Co si o fenomenálním Larrym Wheelsovi myslíte vy? Patří ve světe powerlifterů právem na přední příčky nebo fandíte někomu jinému? Na vaše názory se těšíme v komentářích. Pokud se vám video líbilo, budeme rádi za každé sdílení.

Zdroje:

[1] Larry Wheels Professional Powerlifter – https://www.greatestphysiques.com/male-physiques/larry-wheels/

[2] Larry Wheels Wiki, age, height, net worth, girlfriend. Steroids? – https://biographypedia.org/larry-wheels-wiki-age-height-net-worth-girlfriend-steroids/

[3] Michael Weinreb - Wheels in Motion: The Rise of Larry "Wheels" Williams – https://www.muscleandfitness.com/athletes-celebrities/interviews/wheels-motion-rise-larry-wheels-williams/

[4] Larry Wheels – https://www.larrywheels.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *