Bruce Willis: Hrdina akčních filmů, který při natáčení Smrtonosné pasti téměř ohluchl

Bruce Willis: Hrdina akčních filmů, který při natáčení Smrtonosné pasti téměř ohluchl

Bruce Willis
Autor fotografie: Caroline Bonarde Ucci
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:BruceWillisLFDHpremiere07.jpg

Walter Bruce Willis se narodil 19. března roku 1955 v Německu. Když měl 2 roky, přestěhoval se s rodiči do Ameriky.

Od malička měl kladný vztah k hudbě. Hrál na harmoniku a toužil po tom stát se i profesionálním hráčem. Zároveň byl v mládí také velmi živý a společenský.

Mezi lidmi byl populární a přátele milovali jeho smysl pro humor. Ve svých 18 letech se dokonce stal předsedou studentské rady. Na slavnostním jmenování pak přislíbil, že by chtěl svými projevy rozesmívat spolužáky. 

I když Bruce působil jako velký srandista, přeci jen měl v mládí jedno velké trápení – koktal. Když se ovšem přihlásil do dramatického kroužku a poprvé vystoupil na pódiu, zjistil, že je tahle vada pryč. Koktat začal opět ve chvíli, kdy z pódia slezl.

Bruce to považoval za zázrak, a tak se rozhodl naplno věnovat herectví. Po dokončení střední školy se ještě nějakou dobu živil jako tovární dělník, pumpař či automechanik.

Jak přišel Bruce Willis o část sluchu? 

Do povědomí diváků se dostal nejdříve svou rolí v seriálu Moonligh. Původně neměl být vůbec obsazený kvůli svému vzhledu. Tvůrce seriálu v něm ovšem viděl potenciál, a tak mu dal šanci. Bruce pak dostal díky Měsíčnímu svitu také cenu Emmy jako nejlepší herec v dramatickém seriálu. 

Brzy na to přišla další role, tentokrát ve filmu Smrtonosná past. Během natáčení bohužel došlo k nehodě, ze které si Bruce nese následky dodnes. Během scény, kdy byl Willis pod stolem a útočil na nepřítele, vystřelil z pistole hlasitý slepý náboj. Nenasadil si předtím ale špunty do uší. To způsobilo, že na levém uchu přišel přibližně o ⅔ sluchu. 

Bruce Willis
Autor fotografie: Gage Skidmore
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bruce_Willis_(28769102057).jpg

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Bruce Willis získal také anticenu Zlatá malina

Willis byl nepřehlédnutelný například také ve filmu Armageddon. Za něj ovšem získal anticenu Zlatá malina za nejhorší mužský herecký výkon v hlavní roli. Bruce se objevil také v dalších filmech, jako je například Pátý element, Pulp Fiction či Šestý smysl, kde si zahrál dětského psychiatra. Obsazení v posledním ze zmíněných filmů bylo tzv. za trest. V průběhu natáčení jiného snímku totiž odmítl pokračovat. Jedinou možností, jak se vyhnout placení penále, bylo vzít roli právě v Šestém smyslu. 

Aby vypadal pro své role co nejlépe, musel se Bruce věnovat také tvrdému tréninku. Kromě mnoha hodin kardia cvičil také silově. Pravidelně zařazoval například bulharské dřepy či mrtvý tah na jedné noze. Velké úsilí musel vyvinout zejména při přípravě na poslední díl filmu Smrtonosná past. Vzhledem k tomu, že už byl Willis o něco starší, bylo pro něj o to náročnější vyrovnat se mladým hercům. Při tréninku mu nešlo příliš o estetickou stránku. Důležité pro něj bylo, aby měl dostatek svalů, které budou při akčních scénách a kaskadérských kouscích chránit kosti. Tímto způsobem mohl při natáčení minimalizovat riziko zranění. I když ze sebe dokáže Bruce vydat na tréninku maximum, přiznává, že se mu většinou moc cvičit nechce. 

Další tváře Bruce Willise

Bruce Willis ovšem není pouze herec a producent. Prosadit se chtěl také v hudebním průmyslu, a tak se pustil do zpěvu. Dokonce vydal i dvě studiová alba, která si ve své době našla poměrně slušné množství příznivců. Jistě vás bude zajímat také rodinný život Bruce Willise. V roce 1987 si vzal za ženu herečku Demi Moore a společně měli 3 dcery. V roce 2000 se ale rozvedli. O 9 let později se Bruce ženil znovu, tentokrát si vzal modelku Emmu Heming, se kterou má dcery 2.

I když má v roce 2021 Bruce Willis už 66 let, rozhodně neplánuje končit svou hereckou kariéru. Můžeme se tedy těšit, v jakých filmech nás ještě překvapí. 

Pokud máte mezi svými přáteli fanoušky Bruce Willise a akčních filmů, nezapomeňte s nimi článek sdílet. Třeba se tak i oni dozvědí nové informace o tomto herci. 

Zdroje:

[1] Bruce Willis – https://en.wikipedia.org/wiki/Bruce_Willis

[2] Bruce Willis – https://www.biography.com/actor/bruce-willis

[3] Bruce Willis – https://www.csfd.cz/tvurce/3-bruce-willis/zajimavosti/

[4] ‘Die Hard’: 11 Things You Might Not Know About the Classic Action Film – https://www.mensjournal.com/entertainment/die-hard-10-interesting-facts-about-the-classic-bruce-willis-action-film/

[5] Bruce Willis – https://www.imdb.com/name/nm0000246/

[6] Everything We Know About Bruce Willis' Music Career – https://www.thethings.com/everything-we-know-about-bruce-willis-music-career/

[7] Exes Demi Moore and Bruce Willis Are the Devoted Parents of 3 Kids! Meet Rumer, Scout and Tallulah – https://www.closerweekly.com/posts/demi-moore-and-bruce-willis-kids-meet-rumer-scout-and-tallulah/

[8] Upcoming Bruce Willis Movies: Everything The Die Hard Star Has Coming Up – https://www.cinemablend.com/news/2570704/upcoming-bruce-willis-movies-everything-the-die-hard-star-has-coming-up

[9] BRUCE WILLIS DAILY ROUTINE – https://celebritydailyroutine.com/bruce-willis-daily-routine/

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *