Fitness recept: Cuketový perník s čokoládou

Fitness recept: Cuketový perník s čokoládou

Cuketa patří mezi univerzální suroviny, které se dají zakomponovat do sladkých i slaných pokrmů. Velkou výhodou je, že má ve větším množství poměrně nízkou energetickou hodnotu. Když ji pak přidáte do jídla, můžete sníst větší množství, aniž byste si na svůj účet připsali hromadu kalorií. Našemu perníku navíc dodá vláčnost, díky čemuž se doslova rozplývá na jazyku. Ideální jako dezert, snídaně či snack. 

Budeme potřebovat: 

Cuketový perník s čokoládou - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V jedné misce si smícháme suché ingredience, tedy mouku, protein, xylitol, kakao, perníkové koření a kypřící prášek. Vše důkladně promícháme a přidáme postupně nastrouhanou a vymačkanou cuketu i tekuté ingredience, tedy rozpuštěný kokosový olej, med, vejce a flavor drops. Vše důkladně promícháme a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Náš měl rozměry 24×24 cm. Do něj pak nalijeme těsto, dáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 25 minut. Po upečení natřeme perník jahodovým jammy spreadem

Cuketový perník s čokoládou - postup

Následně si rozpustíme čokoládu (ve vodní lázni nebo v mikrovlnce), a celý povrch s ní polijeme. Čokoládovou vrstvu ještě po sypeme nasekanými kešu ořechy a máme hotovo. Pak už stačí jen nechat lehce vychladit a můžeme podávat.

Cuketový perník s čokoládou

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 kus (celkem 16 kusů)
Energetická hodnota155 kcal
Bílkoviny6 g
Sacharidy15 g
Tuky7 g
Vláknina4 g

Pokud máte rádi vláčné dezerty, a navíc se potřebuju zbavit části cuket ze sklizně, je tento dezert super volbou. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *