Cuketa patří mezi univerzální suroviny, které se dají zakomponovat do sladkých i slaných pokrmů. Velkou výhodou je, že má ve větším množství poměrně nízkou energetickou hodnotu. Když ji pak přidáte do jídla, můžete sníst větší množství, aniž byste si na svůj účet připsali hromadu kalorií. Našemu perníku navíc dodá vláčnost, díky čemuž se doslova rozplývá na jazyku. Ideální jako dezert, snídaně či snack.
Budeme potřebovat:
- 400 g cukety
- 300 g žitné celozrnné mouky
- 100 g jahodového Jammy Spreadu
- 70 g hořké čokolády
- 50 g kokosového oleje
- 30 g proteinu (my jsme zvolili vanilkovou příchuť)
- 30 g xylitolu
- 30 g medu
- 20 g nasekaných kešu ořechů
- 15 g kakaa
- 3 vejce
- 1 ČL perníkového koření
- ½ ČL kypřícího prášku
- vanilkové flavor drops podle chuti
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
V jedné misce si smícháme suché ingredience, tedy mouku, protein, xylitol, kakao, perníkové koření a kypřící prášek. Vše důkladně promícháme a přidáme postupně nastrouhanou a vymačkanou cuketu i tekuté ingredience, tedy rozpuštěný kokosový olej, med, vejce a flavor drops. Vše důkladně promícháme a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Náš měl rozměry 24×24 cm. Do něj pak nalijeme těsto, dáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 25 minut. Po upečení natřeme perník jahodovým jammy spreadem.
Následně si rozpustíme čokoládu (ve vodní lázni nebo v mikrovlnce), a celý povrch s ní polijeme. Čokoládovou vrstvu ještě po sypeme nasekanými kešu ořechy a máme hotovo. Pak už stačí jen nechat lehce vychladit a můžeme podávat.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 155 kcal |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 15 g |
Tuky | 7 g |
Vláknina | 4 g |
Pokud máte rádi vláčné dezerty, a navíc se potřebuju zbavit části cuket ze sklizně, je tento dezert super volbou.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář