Dezerty

Dezerty ve fit verzi si rád vychutná každý milovník sladkostí. V této kategorii tak najdete množství různých sušenek, dortů, buchet, koláčů, rolád, krémů, pudinků, bábovek, palačinek, lívanců, muffiny a dalších dobrot, na kterých si můžete pochutnat. Naše dezerty se snažíme připravit tak, aby byly nutričně hodnotné, vyvážené a obsahovaly všechny makroživiny, tedy sacharidy, tuky a bílkoviny v optimálním poměru. Díky tomu se dají skvěle použít i jako snack po tréninku. Aby si na dezertech mohl pochutnat opravdu každý, vytvořili jsme i množství dezertů, které jsou raw, bez lepku, laktózy a za použití jen rostlinných ingrediencí, aby si na nich mohli pochutnat i vegani. A pokud si chcete přípravu co nejvíce zjednodušit, vyvírejte hrníčkové recepty, ke kterým nepotřebujete ani kuchyňskou váhu.

Jak připravit zdravější dezerty? 

Zdravé dezerty by neměly pouze potěšit chuťové pohárky a uspokojit mlsný jazýček. Ideální je, když i zasytí a navíc doplní potřebné živiny. Do těsta proto často zakomponováváme celozrnnou mouku, ovoce, nebo zeleninu, abychom ho obohatili o vlákninu. Zároveň nezapomínáme ani na bílkoviny. Ty se dají přidat do těsta, krémů i jako zdobení. Skvělými zdroji jsou například proteiny (mohou být i veganské), mléčné výrobky, jako je tvaroh, skyr, řecký jogurt, a použít se dá i neochucené tofu. U všech dezertů se snažíme, aby byly co nejjednodušší na přípravu. Nemusíte tak mít strach, že v kuchyni strávíte hodiny s nejistým výsledkem. 

Udělali jsme vám chutě? Stačí si jen vybrat typ dezertu, zvolit tu správnou příchuť a pustit se do práce.

Zobrazit více Zobrazit méně

Fitness recept: Japonské fluffy lívance

Pokud máte rádi nadýchané lívanečky, tak je tenhle recept pro vás jako stvořený. Příprava je opravdu jednoduchá a výsledek za to vážně stojí. Kombinace našlehaných vajec a kypřícího prášku vytvoří maximálně fluffy efekt.

Čti více >