Nápoje

Nápoje, které máme v našich receptech, nejsou rozhodně jen obyčejným drinkem pro splnění pitného režimu. Využíváme při nich množství nutričně bohatých surovin, a tak vznikají skvělé koktejly, smoothies, proteinové šejky, krémové kávy nebo vánoční nápoje, jako je vaječný likér či punč. Vybrané lahodné drinky, například smoothie, se tak skvěle hodí jako snack nebo snídaně v případě, že nestíháte a potřebujete něco rychle s sebou. Vzhledem k tomu, že můžete použít různé ingredience, dá se vykouzlit i množství receptů, které jsou bez lepku, laktózy nebo veganské.

Jak si připravit fit nápoj?

Když se řekne fitness nápoj, mnohým se jistě jako první vybaví smoothie. Jeho velkou předností je fakt, že si ho můžete připravit přesně podle sebe. Základem zpravidla bývá nějaká tekutina, můžete použít vodu, mléko nebo jeho rostlinnou alternativu či džus. Dále přidejte ovoce nebo zeleninu, která vytvoří chuťový základ, smoothie obarví a dodá mu množství živin. Nezapomeňte ani na bílkoviny, aby nápoj navíc zasytil. Na to jsou perfektní mléčné výrobky, jako je třeba tvaroh, případně proteiny (mohou být i veganské). A pak už stačí jen přidat i nějaký zdroj zdravých tuků, abychom měli drink kompletní. Skvěle se na to hodí různá semínka, ořechy nebo oříšková másla. Nakonec už stačí vše jen rozmixovat, aby mělo smoothie dokonale krémovou konzistenci, a můžete si ho vychutnat kdykoliv během dne. S tím, jak udělat perfektní smoothie krok za krokem, poradí článek Jak si připravit zdravé a výživné smoothie krok za krokem.

Podobným způsobem se dají udělat i další lahodné nápoje, jako je třeba horká čokoláda nebo populární podzimní dýňové latté. A pokud plánujete pořádat třeba letní párty, měli byste rozhodně vyzkoušet i skvělé nealko drinky.

Zobrazit více Zobrazit méně

Fitness recept: Pumpkin spice latte

Žádný nápoj není pro podzim tak typický jako pumpkin spice latte neboli dýňové latte. Jeho krémová konzistence a nasládlá chuť s nádechem kokosového mléka a skořice je do pochmurného počasí jako stvořená.

Čti více >

Fitness recept: Veganský pohár s domácím kešu jogurtem

Začněte svůj den správně! Například rychlou a jednoduchou snídaní v podání veganského poháru, který obsahuje kešu jogurt plný živých kultur a dávku vlákniny a bílkovin z ovesné proteinové kaše. Kromě chutného zážitku podpoříte i svou obranyschopnost. Na co ještě čekáme? Pusťme se do toho!

Čti více >