Svačiny

Svačiny jsou ideálním jídlem, které si můžete dát mezi hlavními chody, abyste zahnali hlad, chutě a doplnili potřebné makroživiny. Není ale potřeba se odbývat suchým pečivem a držet se při zemi. Jasně, proteinové tyčinky jsou rychlým řešením, co ale vyzkoušet něco zajímavějšího a připravit si sladkou nebo slanou dobrotu ze zdravých surovin? Super volbou jsou různé koláčky a dezerty s větším množstvím bílkovin a vlákniny, které lépe zasytí. Vedle ale nešlápnete ani v případě, že se pustíte do přípravy slaných snacků. Zkusit můžete různé slané kuličky, krekry a podobné chuťovky. A pokud máte nějaké stravovací omezení, můžete sáhnout například po bezlepkových, bezlaktózových či veganských dobrotách. 

Jaké sladké snacky si připravit? 

Sladké zdravé snacky by měly potěšit chuťové pohárky, zasytit a doplnit i potřebné živiny. Pokud připravujete pečené dobroty, je fajn do těsta přidat celozrnnou mouku, ovoce nebo zeleninu, abyste ho obohatili o prospěšnou vlákninu. Zároveň nezapomínejte ani na to, aby měla svačina optimální podíl bílkovin. Ty se dají přidat do těsta, krémů i jako zdobení. Skvělými zdroji jsou například proteiny (mohou být i veganské), mléčné výrobky, jako je tvaroh, skyr, řecký jogurt, a použít se dá i neochucené tofu. U všech dezertů se snažte, aby byly co nejjednodušší na přípravu. Nemusíte tak mít strach, že v kuchyni strávíte hodiny s nejistým výsledkem. 

Jaké slané snacky si připravit?

Nezapomněli jsme ovšem ani na ty, kteří preferují slané pokrmy. Co takhle vyzkoušet třeba semínkové krekry, slaný koláč quiche, pečené bramboráčky, kuskusové kuličky, tortily, wrapy a další populární pochoutky. Kromě toho, že jsou perfektním snackem, se často hodí i jako večerní mlsání k televizi, když vás honí chutě. Skvělou službu ale udělají i v případě, že vás mezi obědem a večeří přepadne neočekávaný hlad. 

Ať už hledáte rychlé recepty na slané, nebo sladké snacky, které zaženou hlad a potěší vaše chuťové pohárky, v této kategorii si určitě přijdete na své.

Zobrazit více Zobrazit méně

Fitness recept: Japonské fluffy lívance

Pokud máte rádi nadýchané lívanečky, tak je tenhle recept pro vás jako stvořený. Příprava je opravdu jednoduchá a výsledek za to vážně stojí. Kombinace našlehaných vajec a kypřícího prášku vytvoří maximálně fluffy efekt.

Čti více >

Fitness recept: Skořicové vafle

Taky milujete, když připravujete nějakou dobrotu se skořicí, a ta vám provoní celou kuchyň? Tak přesně tohle dokážou i tyto vafle. A když je k tomu dozdobíte ještě agávovým sirupem, máte dokonalou sladkou snídani.

Čti více >