Koláč nemusí být jen sladký. My se dneska rozhodli připravit slanou verzi (quiche), která se skvěle hodí na snídani, snack i večeři. Díky optimálním nutričním hodnotám, lahodné chuti a dokonale vláčné konzistenci se rychle zařadí mezi vaše favority.
Na těsto budeme potřebovat:
- 140 g celozrnné špaldové mouky
- 100 ml polotučného mléka
- 80 g jemných ovesných vloček
- 40 ml olivového oleje
- ½ ČL soli
Na náplň budeme potřebovat:
- 300 g cukety
- 120 g mozzarelly light
- 60 ml polotučného mléka
- 30 g parmezánu
- 3 vejce
- 3 stroužky česneku
- 1 PL olivového oleje
- 1 cibule
- hrst petrželové natě
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Ovesné vločky si smícháme s moukou a solí, přilijeme olej, mléko a vypracujeme pevnější těsto. Vezmeme si formu s průměrem 28 cm, vystříkáme si ji olejem ve spreji (nebo vymažeme jiným tukem) a pomocí prstů do ní namačkáme těsto tak, aby bylo po celém dnu a okraji. Vidličkou ho propícháme, aby se nenafukovalo, a pečeme 10 minut na 180 °C.
Mezitím se pustíme do přípravy náplně. Cibuli si oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na oleji. Cuketu si očistíme, překrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky, které budou mít tvar půlkoleček. Ta dáme restovat k cibuli a přidáme i prolisovaný česnek. Když máme orestováno, necháme směs lehce vychladnout.
V misce si smícháme nahrubo nastrouhanou mozzarellu, vajíčka, parmezán, mléko a nahrubo nastrouhanou petrželovou nať. K tomu přidáme i vychladlou cuketovou směs, promícháme a dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Náplň rovnoměrně rozetřeme na předpečený korpus a pečeme quiche 30 minut na 180 °C. Před podáváním ho necháme alespoň částečně vychladit.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 196 kcal |
Bílkoviny | 9,5 g |
Sacharidy | 16,5 g |
Tuky | 9,5 g |
Vláknina | 3 g |
Pokud nefandíte sladkému, pak se vám tento koláč rozhodně trefí do chuti. Ideální jako snack, snídaně nebo rychlá večeře.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář