Vegetariánské

Vegetariánské recepty je kategorie, ve které najdou inspiraci k vaření všichni příznivci bezmasých jídel. Připravíte si podle nich pestrá, chutná a nutričně vyvážená jídla na snídani, svačinu, oběd i večeři, ale také celou řadu vegetariánských fitness dezertů. Na své si přijde také každý, kdo chce zpestřit jídelníček a častěji se stravovat bez masa. Najdete zde zejména recepty pro nejčastější formu vegetariánství, tedy lakto-ovo vegetariánství.

Vegetariánské snídaně

Můžete vyzkoušet slané a sladké snídaně. Ze slaných variant stojí za vyzkoušení pomazánka z červené řepy a tvarohu na čerstvém chlebu, snídaňové burrito nebo dýňový quiche se špenátem a mozzarellou. Milovníci sladkých snídaní mohou vyzkoušet klasiku v podobě krupicové kaše s jablky, ovesné kaše, ovesných lívanců nebo nevšední sladký bulgur s banánem a kakaovou příchutí.

Vegetariánské hlavní chody

Na bezmasých hlavních jídlech z této kategorie si zaručeně pochutnají i masožravci. Sázkou na jistotu jsou například houbové karbanátky, tvarohové noky s dýňovou omáčkou nebo quinoa s restovaným tofu, zeleninou a avokádem. Když máte chuť na něco lehčího a rychlejšího, můžete vyzkoušet Caesar salát s křupavou cizrnou nebo fazolovou polévku s těstovinami, která spolehlivě zahřeje.

Vegetariánské snacky

Když vás přepadne hlad mezi jídly, nadešel čas na svačinu, která dodá potřebnou energii. Pochutnat si můžete třeba na lahodném banánovo-arašídovém smoothie, nadýchané italské focaccie, proteinovém chia pudinku s čokoládovou příchutí nebo banánovém chlebíčku, který zažene i chuť na sladké.

Vegetariánské dezerty

Každý si chce jednou za čas zamlsat. A proto i zde najdete mnoho sladkých fitness dobrot. Máte chuť na hruškovou galetku s vlašskými ořechy, ovesné košíčky plněné hořkou čokoládou nebo zkusíte blondies se slaným karamelem? Zaručujeme, že po těchto dezertech se vám doma jen zapráší. 

V této kategorii tak najdete vegetariánské recepty pro každou příležitost. Pokud se chcete o vegetariánství dozvědět více informací, přečtěte si článek Vegetariánství: Výhody a nevýhody stravy bez masa.

Zobrazit více Zobrazit méně

Fitness recept: Japonské fluffy lívance

Pokud máte rádi nadýchané lívanečky, tak je tenhle recept pro vás jako stvořený. Příprava je opravdu jednoduchá a výsledek za to vážně stojí. Kombinace našlehaných vajec a kypřícího prášku vytvoří maximálně fluffy efekt.

Čti více >