Tak tahle kaše chutná doslova jako Vánoce. Díky karamelovému proteinu je v ní navíc i porce bílkovin, čímž se z kaše rázem stává vyvážená snídaně třeba před tréninkem nebo náročným dnem. A pokud máte rádi voňavé koření, tak vás potěšíme hned dvakrát. Dozdobili jsme ji totiž skořicovo-jablečnou směsí a kešu máslem s příchutí skořicové rolky. Věříme, že vedle klasické ovesné kaše budete mít rázem nového favorita.
Na kaši budeme potřebovat:
- 600 ml nízkotučného mléka
- 50 g dětské pšeničné krupice
- 30 g karamelového proteinu
- špetku soli
Na ozdobení budeme potřebovat:
- 10 g kešu másla – Cinnamon rolls
- 10 g javorového sirupu
- 10 g másla
- 1 jablko (nebo 2 menší)
- badián
- mletou skořici
- skořici vcelku
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
V hrnci si smícháme mléko, krupici, sůl a protein.
Dáme na sporák a pomalu vaříme, dokud nám kaše nezhoustne. Pokud je příliš hustá, přidáme trochu mléka. Vypneme sporák a na hrnec s kaší dáme pokličku, aby nám nevychladla, a nachystáme si ostatní komponenty.
Očistíme si jablko a nakrájíme si ho na malé kousky. Na pánvi si rozehřejeme klasické máslo a na něm orestujeme jablka i se skořicí, badyánem a javorovým sirupem.
Hotovou krupici přendáme na talíř, dozdobíme jablečnou směsí a na závěr přidáme ještě kešu máslo s příchutí skořicové rolky, která kaši dodá ten pravý nádech Vánoc.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 744 kcal |
Bílkoviny | 50 g |
Sacharidy | 97 g |
Tuky | 16 g |
Vláknina | 6 g |
Skořice, jablka a ořechy k Vánocům prostě patří. Nalaďte se na sváteční notu hned ráno a vychutnejte si tuto dobrotu.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář