Vánoční

Vánoční recepty jsou tu pro všechny, kteří si chtějí v tento kouzelný čas připravit něco dobrého na zub. Během svátků se budou na podnosech perfektně vyjímat různé kuličky, které jsou zpravidla jednoduché na přípravu. Mnohdy není potřeba je ani péct, což celý proces ještě usnadňuje. Takové recepty ocení i ti, kteří fandí raw dezertům. Skvělou volbou jsou ovšem i různé druhy vánočního cukroví, jako jsou sušenky s banánovou, kokosovou nebo mandlovou příchutí. A vedle nešlápnete ani v případě, že se pustíte do lahodné kaše s chutí a vůní Vánoc. 

Kromě sladkých dobrot k vánočním svátkům neodmyslitelně patří také typické nápoje, jako je vaječný likér nebo punč. Abyste se po nich cítili fit, připravili jsme je v nealko provedení. Pochutnat si tak na nich můžete kdykoliv během dne. 

Jak připravit fit vánoční dobroty? 

Není potřeba, aby byl základ vánočních dobrot plný cukru a tuku. My se snažíme připravovat odlehčenější verze s vyváženým podílem makroživin. Do základů proto často používáme celozrnnou mouku, protein pro doplnění bílkovin a různá sladidla, abychom snížili obsah cukru i kalorií. Aby měly dezerty ten správný vánoční nádech, přidáváme do nich s oblibou ořechy nebo ořechová másla. Takové cukroví se pak často hodí také do low-carb jídelníčku. A chybět nesmí samozřejmě ani skořice a další koření, které vykouzlí i u vás doma tu pravou vánoční atmosféru. 

Zobrazit více Zobrazit méně