Bezlaktózové

Bezlaktózové recepty jsou určeny všem lidem, kteří se z jakéhokoliv důvodu vyhýbají mléku a mléčným výrobkům. Může to být kvůli intoleranci laktózy, alergii na bílkovinu kravského mléka nebo jen z přesvědčení a etických důvodů. Ať už je vaše motivace jakákoliv, máme pro vás množství produktů a receptů, díky kterým si můžete připravit lahodné snídaně, snacky, hlavní chody i dezerty.

Možností, jak v receptech nahradit mléko a mléčné výrobky, je řada. Nejčastěji se ovšem používá rostlinná alternativa těchto produktů. Ty se místo kravského mléka vyrábějí z ovesného, rýžového, kokosového, sójového či kešu mléka. Tyto druhy se liší jak svou chutí, tak i nutričními hodnotami. Každý si tak může vybrat to, které mu bude vyhovovat nejvíce.

Z hlavních chodů si tak můžete vybrat různá jídla s rybami, masem nebo jeho rostlinnými alternativami. Nechybí ovšem ani dobroty z italské kuchyně, jako jsou lasagne, špagety a další druhy těstovin. Množství našich receptů na hlavní chody má ovšem také nádech Asie nebo Mexika. Je tak jen na vás, co si uvaříte dneska. 

Nechybí ovšem ani množství bezlaktózových receptů na různé dezerty, které mohou být zároveň i veganské nebo low-carb. Ty se budou skvěle hodit jako dezert ke kávě nebo součást odpoledního snacku. A připravit si můžete i bezlaktózovou snídani. Stačí použít rostlinné mléko a výrobky z něj nebo veganské proteiny a máte v mnoha případech vystaráno.

Zobrazit více Zobrazit méně