Low Carb

Low carb je kategorie, ve které si přijdou na své všichni příznivci nízkosacharidového stravování. Tento směr je oblíbený u řady lidí v dietě při hubnutí. Takové recepty jsou zpravidla bohaté na bílkoviny a zdravé tuky. Z hlavních chodů v kategorii low carb najdete například recepty s masem, saláty, pokrmy s nízkokalorickými zero těstovinami a jídla, kterým dominuje sýr.

Vybrat si můžete ovšem i mezi low carb dezerty. Co takhle zkusit oříškovou pomazánku, kokosové tyčinky, kakaovou roládu nebo třeba arašídové košíčky či sušenky. Tyto mňamky můžete zároveň zakomponovat i do svých svačin. Takto využijete i snídaňové recepty. Podle nich si připravíte proteinovou mléčnou zero rýži, chlebíček, cuketový koláč, tuňákovou pomazánku a vajíčka, která můžete nachystat mnoha způsoby. 

A pokud sacharidy z jakéhokoliv důvodu omezujete, nemusíte se vyhýbat ani lahodným nápojům. Vyzkoušet můžete třeba pumpkin spice latté nebo proteinovou čokoládu.

V našich low carb receptech na dezerty, hlavní chody, nápoje či snacky si najdou to své dokonce i lidé, kteří se stravují bez lepku nebo bez laktózy. Stejně tak si vyberou i vegetariáni a vegani. Low carb stravování je tak dostupné prakticky pro každého, stačí si jen vybrat, kterou dobrotu si připravíte tentokrát.

Zobrazit více Zobrazit méně