Fitness recept: Kokosové tyčinky s čokoládovou polevou

Fitness recept: Kokosové tyčinky s čokoládovou polevou

Kdo by neměl rád legendární kokosovou tyčinku v modrobílém obalu a s palmou na etiketě? My ji milujeme, proto jsme se rozhodli připravit si její domácí verzi. Vnitřek je plný kokosové chuti a vůně. Ta se perfektně snoubí s voňavou čokoládovou polevou. No a vrcholem jsou jemné kokosové plátky na povrchu, které prozrazují, jaká chuť tyčince dominuje. Ručíme za to, že je láskou na první ochutnání.

Budeme potřebovat: 

Kokosové tyčinky s čokoládovou polevou - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Začneme přípravou hlavní části tyčinek. Smícháme si strouhaný kokos, kokosovou mouku, kokosové mléko, xylitol, kokosový olej, protein a flavor drops. Celou hmotu důkladně propracujeme a pak tvarujeme tyčinky. Ty by měly být placaté, s délkou cca 6 cm a šířkou 2 cm. Pokud máme doma formu na tyčinky, můžeme si s ní pomoci. Takto připravené kousky dáme do mrazáku na hodinu, aby nám ztuhly. Dále si na mírném stupni sporáku rozpustíme čokoládu. Pak si vezmeme tyčinky a do čokolády je namáčíme nebo je čokoládou potíráme či poléváme. 

Kokosové tyčinky s čokoládovou polevou - obalování

Na závěr můžeme tyčinky dozdobit plátky kokosu. Nakonec je necháme ztuhnout v chladu přibližně hodinu a můžeme se do nich pustit. Nesnězené kousky skladujeme v lednici. 

Náš tip: Pokud chceme mít tyčinky barevnější, můžeme je posypat i nadrceným lyofilizovaným ovocem

Kokosové tyčinky s čokoládovou polevou
Nutriční hodnoty
1 tyčinka (celkem 16 tyčinek)
Energetická hodnota169 kcal
Bílkoviny5,5 g
Sacharidy8 g
Tuky12 g
Vláknina3,5 g

Pokud máte rádi populární kokosové tyčinky, které koupíte běžně v obchodě, zkuste tuto domácí verzi. Jakmile je jednou ochutnáte, už nebudete chtít jiné. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *