Fitness recept: Kakaová roláda se stracciatellovým krémem

Fitness recept: Kakaová roláda se stracciatellovým krémem

Upéct těsto, umíchat krém, zamotat a je hotovo. Že to zní jednoduše? Ono to ale opravdu tak snadné je. Naši roládu tak zvládnou připravit i začínající pekaři. Její největší předností je dokonalá souhra chutí. Kakaové těsto si prostě perfektně rozumí s tvarohovým krémem. O to více, když jsou v něm ještě kousky čokolády.  Pokud to vydržíte a necháte roládu pořádně vychladit, získáte dokonale osvěžující dezert. 

Na těsto budeme potřebovat:

Na náplň budeme potřebovat:

Na servírování budeme potřebovat:

  • práškový cukr (nemusí být)
Kakaová roláda se stracciatellovým krémem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejdříve si připravíme těsto. Vezmeme si vajíčka a oddělíme žloutky a bílky. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme je do tuhého sněhu. Do žloutků přidáme vodu, xylitol a vyšleháme je do světlejší krémové pěny. Bokem si smícháme prosátou mouku, kakao, kypřící prášek i protein a celou tuto suchou směs postupně vmícháme do žloutkové pěny. Na závěr ještě opatrně přimícháme sníh z bílků. Vezmeme si větší plech, který vyložíme pečícím papírem, a směs na něj rovnoměrně rozprostřeme. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 15 minut. Jakmile je těsto hotové, opatrně ho sundáme z plechu a horní stranou položíme na čistou a vlhkou utěrku. Poté z něj sundáme pečící papír a společně s utěrkou jej srolujeme a necháme vychladnout. Při tomto kroku musíme být opatrní, těsto totiž pálí. 

V mezičase si připravíme krém na náplň. Tvaroh vyšleháme s xylitolem a vanilkovým extraktem. Jakmile máme hladký krém, vmícháme i najemno nastrouhanou čokoládu. Pokud chcete, aby se vám lépe strouhala a neroztékala se, dejte ji předtím na chvíli do mrazáku.

Kakaová roláda se stracciatellovým krémem - příprava krému

Poté rozvineme vychladlou roládu, rovnoměrně na ni rozetřeme hotový krém a opět ji opatrně zavineme. Roládu dáme do lednice alespoň na hodinu ztuhnout a pak podáváme. Nejlépe vypadá, když ji před servírováním ještě zaprášíte moučkovým cukrem, případně dozdobíte kousky lyofilizovaného ovoce. To můžete ostatně přidat i do tvarohového krému, kde bude skvěle vypadat i chutnat.

Kakaová roláda se stracciatellovým krémem
Nutriční hodnoty
1 kousek (celkem 16 kousků)
Energetická hodnota95 kcal
Bílkoviny7 g
Sacharidy6 g
Tuky4,5 g
Vláknina1 g

Roláda s tvarohovým krémem je lehký letní dezert, který vypadá skvěle a ve finále je opravdu jednoduchý na přípravu. Když ho dobře vychladíte, skvěle vás i osvěží. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *