Fitness recept: Proteinová mléčná rýže, která má jen 145 kcal

Fitness recept: Proteinová mléčná rýže, která má jen 145 kcal

Dnešním receptem jsme se chtěli zavděčit každému, kdo miluje mléčnou rýži, ale snaží se snížit kalorický příjem nebo omezit sacharidy. Při přípravě jsme totiž použili naši ZERO rýži, která má na 100 g jen 7 kcal. S výslednou chutí nám pak pomohly dochucovací kapky a jahodový džem. No a samozřejmě nesmí chybět ani čerstvé ovoce a křupavé ořechy jako zdroj zdravých tuků. Tak co, vyzkoušíte tuhle dobrotu taky?

Budeme potřebovat:

Proteinová mléčná rýže, která má jen 145 kcal - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

ZERO rýži si propláchneme v cedníku vodou a dáme společně s mlékem vařit. Jakmile je směs ohřátá, přidáme protein, případně 5 kapek Flavor Drops. Vaříme přibližně 10 minut. Pak si vezmeme misku, do které dáme 100 ml studené vody a v ní rozmícháme 10 g tapiokové mouky. Tuto směs pak přidáme do hrnce, ve kterém vaříme rýži s mlékem, a necháme společně prohřát. Tím nám vznikne krémová mléčná rýže. Jakmile jsme s konzistencí spokojení, můžeme servírovat. Připravíme si 3 misky nebo pohárky, do kterých mléčnou rýži rovnoměrně rozdělíme. Na závěr každou porci ozdobíme džemem, bobulovitým ovocem a ořechy.

Proteinová mléčná rýže, která má jen 145 kcal
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 3 porce)
Energetická hodnota145 kcal
Bílkoviny11 g
Sacharidy11 g
Tuky5 g
Vláknina6 g

Pokud máte rádi mléčnou rýži a chcete si na ní neomezeně pochutnat třeba i v dietě, je pro vás dnešní recept jako stvořený.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *