Snídaně

Snídaně je základ dne, a tak není divu, že si chcete pochutnat na něčem, co potěší vaše chuťové pohárky, zasytí a dodá energii před tréninkem nebo novým pracovním dnem. Vyvážená snídaně by měla obsahovat všechny makroživiny, tedy sacharidy, bílkoviny i tuky. To se dá bez problému zvládnout u sladkých i slaných snídaní, a dokonce i v případě, že jste vegani nebo se stravujete bez lepku či bez laktózy

Jak si připravit zdravé sladké snídaně?

Když se řekne sladká fitness snídaně, mnohým se vybaví ovesná kaše na stovky způsobů. Jíst pořád dokola jedno jídlo je ale celkem nuda. Co dalšího si dát na snídani? Zkuste zapéct nebo uvařit nějakou dobrotu i z jiné obiloviny. Ideální snídaně je ovšem třeba i domácí granola, nebo nadýchaný banánový chlebíček

Super změnou můžou být třeba lívance nebo palačinky, které už pak jen dozdobíte třeba džemem nebo ořechovým máslem. Pokud do těsta přidáte i protein, máte navíc splněnou i potřebnou dávku bílkovin. Vyhýbat se po ránu ovšem nemusíte ani dezertům, pokud víte, jak je vhodně připravit. Co takhle zkusit třeba bílkovinami nabitý cheesecake, koláče s tvarohovým krémem nebo chia pudink? A pokud nestíháme, může být super volbou taky smoothie. Začít den něčím sladkým je zkrátka vždycky dobrý nápad. 

Jak si připravit zdravé slané snídaně?

Pro slanou snídani jsou zase typická vajíčka na stovky způsobů. Pojďme ale vyměnit míchaná vajíčka nebo volská oka za něco trošku kreativnějšího. Skvělou volbou může být třeba špenátová omeleta, která vás kromě krásně zelené barvy uhrane také svou chutí. Stejně tak si můžete vajíčka připravit netradičně ve formě muffinů, které jsou nadýchané, vláčné a doslova se rozplývají na jazyku. Když k nim přidáte ještě tuňáka, vznikne rázem fit snídaně, která má ještě více bílkovin. 

A pokud máte rádi vajíčka i ovesnou kaši, můžete si připravit slanou verzi se zastřeným vejcem nahoře. Je ovšem možné, že patříte mezi vegany, a tak vajíčková snídaně nebude nic pro vás. Pak tu máme recept na veganská míchaná vajíčka „tofíčka”. A stejně tak si můžete pochutnat i na různých pomazánkách.

Zobrazit více Zobrazit méně

Fitness recept: Japonské fluffy lívance

Pokud máte rádi nadýchané lívanečky, tak je tenhle recept pro vás jako stvořený. Příprava je opravdu jednoduchá a výsledek za to vážně stojí. Kombinace našlehaných vajec a kypřícího prášku vytvoří maximálně fluffy efekt.

Čti více >

Fitness recept: Skořicové vafle

Taky milujete, když připravujete nějakou dobrotu se skořicí, a ta vám provoní celou kuchyň? Tak přesně tohle dokážou i tyto vafle. A když je k tomu dozdobíte ještě agávovým sirupem, máte dokonalou sladkou snídani.

Čti více >