Fitness recept: Veganská míchaná “vajíčka” z tofu

Fitness recept: Veganská míchaná “vajíčka” z tofu

Pochutnat si na míchaných vajíčkách nemusí být sci-fi dokonce ani pro vegany. Stačí si jen v kuchyni trošku pohrát s tofu. Příprava míchaných tofíček (tofu á la vajíčka) je maximálně jednoduchá. Zvládnete to tedy bez problému ještě předtím, než si ráno vypijete kávu. Odměnou vám bude skvělá snídaně, kterou si můžete dopřát dokonce i v případě, že se snažíte omezovat sacharidy. A pokud to není váš případ, vychutnejte si je třeba s čerstvým křupavým pečivem. 

Budeme potřebovat: 

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nachystáme si pánev, na kterou nastříkáme olej ve spreji a rozpálíme ji. Pak na ni dáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Mezitím si nachystáme tofu. V rukou ho nadrtíme na malé kousky a přidáme na pánev k cibuli. 

veganská míchaná “vajíčka” z tofu - postup

Společně zarestujeme a pak přidáváme postupně všechno koření kromě černé soli, konkrétně tedy kurkumu, pepř a červenou papriku. Nakonec přilijeme i sójovou smetanu a pořádně mícháme, dokud se všechno nespojí. Jakmile máme hotovo, můžeme servírovat. Na talíři pak naše míchané tofu posypeme černou solí, která dodá vajíčkovou chuť. Můžeme dozdobit lístky petržele, koriandrem nebo jakoukoliv jinou bylinkou. 

Náš tip: Míchané tofu chutná skvěle třeba s našim kečupem slazeným stévií. 

veganská míchaná “vajíčka” z tofu
Nutriční hodnoty
1 celá porce
Kalorie308
Bílkoviny26 g
Sacharidy6 g
Tuky20 g

Čím míchané tofu doplníte, je na vás. Můžeme k nim však jen doporučit čerstvé křupavé pečivo. My této kombinaci dáváme 10/10. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *