Fitness recept: Tuňákové muffiny nabité bílkovinami

Fitness recept: Tuňákové muffiny nabité bílkovinami

Že muffiny musí být jen sladké? Omyl! My dnes odložili stranou recepty na muffiny s čokoládou, krémem či dalšími dobrotami a rozhodli jsme se pro slanou verzi. V hlavní roli se proto představí tuňák společně s cottagem a vaječnými bílky. Asi vás tak nepřekvapí, že jsou muffiny doslova nabité bílkovinami. Aby měla směs správnou konzistenci a optimální obsah sacharidů, použili jsme také celozrnnou mouku. Pak už stačilo jen přidat koření, aby nám vznikly lahodné muffiny, které si můžete vychutnat jako výbornou slanou snídani či rychlý snack.

Budeme potřebovat:

Tuňákové muffiny nabité bílkovinami - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Příprava je maximálně jednoduchá. Vezmeme si misku a smícháme v ní tuňáka s cottagem. Pak přidáme vaječné bílky, zamícháme a přisypeme mouku. Pořádně spolu vše promícháme, aby se směs spojila. Na závěr přisypeme bazalku, česnek a přidáme sůl i pepř

Tuňákové muffiny nabité bílkovinami - postup

A můžeme začít vytvářet samotné muffiny. Pokud máme muffinovou formu, vyložíme si ji košíčky nebo vystříkáme olejem ve spreji, aby se nám lépe vyndávaly. Pokud formu nemáme, dáme si na plech košíčky, které pak plníme těstem. Aby měly muffiny perfektní tvar, použijte místo jednoho papírového košíčku dva v sobě nebo si stejně jako my můžete pomoci silikonovými formičkami. Z těsta bychom měli vytvořit přibližně 12 kusů. Pak plech s muffiny vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme přibližně 20 minut.

Tuňákové muffiny nabité bílkovinami
Nutriční hodnoty
1 muffin (celkem 12 kusů)
Kalorie68
Bílkoviny9 g
Sacharidy5 g
Tuky1 g
Vláknina1,5 g

Tuňákové muffiny jsou ideální svačinou v práci, škole, ale i na cestách. Milovníci slaných snídaní si na nich mohou pochutnat hned po probuzení, a to třeba v kombinaci s šálkem kávy. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *