Fitness recept: Pumpkin spice latte

Fitness recept: Pumpkin spice latte

Dýňové latte neboli pumpkin spice latte je lahodný a krémový nápoj z dýně a kokosového mléka, který zahřeje a zpříjemní chladnější podzimní dny. Jeho přípravu zvládne doma úplně každý. Navíc vám z ní zbyde nejspíš část dýňového pyré, které můžete využít pro přípravu dalších lahodných receptů z dýně, jako je například dýňová polévka.

Budeme potřebovat:

Pumpkin spice latte - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejprve si připravíme 3 espressa, která necháme vychladnout. Pak se pustíme do dýňového pyré. Vezmeme si jednu menší dýni hokkaido, tu rozpůlíme a vydlabeme vnitřní část se semínky (ta nevyhazujeme, můžeme je vysušit v troubě, opražit na pánvi a použít jako zdravé zobání nebo ingredienci do dalších jídel). 

Obě půlky dýně rozkrájíme na menší části a položíme je na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme přibližně 30 minut. Po upečení do ní píchneme vidličkou, abychom zjistili, jestli je měkká. Pokud ne, dopečeme ji ještě cca 10 minut. Pak ji vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a můžeme připravovat samotné pyré. Dýni zbavíme slupky, dužinu dáme do misky a rozmixujeme ponorným mixérem do kašovité konzistence. Z hotového pyré si odebereme 100 g, které budeme potřebovat. Zbytek si uložíme do lednice a můžeme použít do jiného receptu nebo na další várku dýňového latte. Dýňové pyré (100 g) si rozmixujeme s kokosovým mlékem. Do této hmoty pak přimícháme 3 připravená espressa a znovu pořádně vymixujeme. 

Pumpkin spice latte - míchání ingrediencí

Na dochucení přidáme skořici, flavor drops a javorový sirup. Celou směs promícháme, lehce zahřejeme a můžeme podávat. 

Pumpkin spice latte ve sklenicích

Podle chuti se pak dá nápoj navíc i dozdobit. My použili našlehané mléko. Skvěle bude chutnat také se šlehačkou, poprášený skořicí nebo nastrouhanou čokoládou

Náš tip: Pokud vám zbylo dýňové pyré, můžete si z něj připravit dýňové lívance s arašídovým krémem, vafle, skořicová vosí hnízda nebo dýňové rizoto.  

Pumpkin spice latte s mléčnou pěnou a skořicí
Nutriční hodnoty
1 porce bez zdobení (celkem 3 porce)
Energetická hodnota200 kcal
Bílkoviny2 g
Sacharidy7 g
Tuky18 g
Vláknina1 g

Dýňové latte k podzimu prostě patří. A pokud netoužíte po variantě plné cukru z kavárenských řetězců, jistě vás potěší naše verze s vyváženějším složením, které si můžete vychutnat snadno z pohodlí domova. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *