Fitness recept: Skořicová vosí hnízda z dýně

Fitness recept: Skořicová vosí hnízda z dýně

V našich receptech rádi využíváme suroviny, které jsou nejen chutné a snadno dostupné, ale splňují ještě jeden velmi důležitý požadavek – mají kvalitní a nutričně vyvážené složení, které bude prospěšné i pro naše tělo. Přesně takto vznikla i naše nejnovější dobrota. Přidáváme vám recept na voňavá vosí hnízda z dýňového pyré, která musí být součástí vašeho listopadového jídelníčku!

Na přípravu těsta potřebujeme:

Na přípravu náplně potřebujeme:

Ingredience na skořicová vosí hnízda z dýně

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejdříve si připravíme těsto mouku smícháme s kypřícím práškem, cukrem a skořicí. Dále přidáme dýňové pyré, mléko a vypracujeme jemně lepivé těsto. Pokud se těsto lepí příliš, přisypeme trochu mouky. Těsto rozválíme (ne příliš tenké, jinak by se mohlo trhat) na pomoučeném vále do tvaru obdélníku. Deska pod těstem by měla být stále pomoučená, aby se nám nepřilepilo. Těsto potřeme vychladlým rozpuštěným máslem a posypeme ho cukrem smíchaným se skořicí.

Následně těsto svineme do pevné rolky, přičemž rolovat můžeme po délce nebo po šířce. My jsme ho rolovali po šířce, takže hnízd máme méně, ale jsou větší. Ze svinuté role nakrájíme hnízda silná přibližně 3 cm pomocí zubní nitě nebo velmi ostrého nože. Hnízda ukládáme těsně vedle sebe do menší zapékací mísy postříkané olejem ve spreji, a pečeme je v rozehřáté troubě při teplotě 180°C přibližně 12-15 minut. Podáváme je ještě teplá, a to buď samotná nebo přelitá vanilkovým pudinkem. Mňam!

Fitness recept: Skořicová vosí hnízda z dýně
Nutriční hodnotyna 1 kus (celkově 9 kusů)
Kalorie143
Bílkoviny3 g
Sacharidy25 g
Tuky4 g

Udělali jsme vám choutky na tato geniální skořicová vosí hnízda z dýně? Neváhejte a připravte si je i vy, nebo inspirujte své blízké sdílením tohoto receptu.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *