Fitness recept: Slaný cuketový koláč s vysokým obsahem bílkovin

Fitness recept: Slaný cuketový koláč s vysokým obsahem bílkovin

Máte rádi cuketu a hledáte tip na lehký fitness snack plný bílkovin? Cuketový koláč je ideální volbou pro všechny, kteří dávají přednost slaným jídlům a dezertům, a zároveň si hlídají denní příjem kalorií. Pochutnejte si na originálním koláči a doplňte bílkoviny bez zbytečných obav, protože jedna porce obsahuje pouze 133 kalorií. Koláč můžete podávat s čerstvou zeleninou, případně se šunkou nebo tuňákem. Dobrou chuť!

Potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup přípravy:

Začneme přípravou cukety, kterou důkladně umyjeme a nahrubo nastrouháme. Necháme ji odstát v misce asi 5 – 10 minut, a následně ji osušíme pomocí kuchyňské utěrky. V misce pak rozmícháme vajíčka, sůl, pepř, protein a vodu, na závěr přidáme osušenou cuketu. Pokud chcete recept trochu více ozvláštnit, můžete přidat i nastrouhanou mozzarellu.

Těsto pořádně promícháme a následně vylijeme do zapékací formy s průměrem přibližně 20×20 cm. Před nalitím těsta je vhodné formu vystlat pečícím papírem nebo postříkat olivovým olejem ve spreji. Koláč pečeme při 175°C přibližně 45 minut, dokud nebude střed pořádně dopečený. Před samotným krájením je vhodné nechat koláč alespoň 10 minut vychladnout. Dobrou chuť!

Fitness recept: Slaný cuketový koláč s vysokým obsahem bílkovin
Nutriční hodnotyna 1 porci (celkově 4 porce)
Kalorie133
Bílkoviny17 g
Sacharidy2 g
Tuky6 g

Slaná pochoutka se 133 kaloriemi v jedné porci je ideálním snackem nebo lehkou večeří, po které se nemusíte bát přibírání. Přesvědčili jsme vás vyzkoušet tento nenáročný fitness recept? V případě, že si ho doma připravíte, určitě nám pošlete fotografii. Pokud vás recept zaujal, podělte se o něj sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *