Máloco připomíná Vánoce tolik jako kombinace ořechů a skořice. A když se to spojí ještě s čerstvě upečeným trdelníkem, je o tu pravou atmosféru postaráno. Pak už stačí jen odklidit se s touto dobrotou k televizi a pustit si svůj oblíbený vánoční film.
Na trdelník budeme potřebovat:
- 150 g špaldové celozrnné mouky + 20 g na pomoučení
- 100 g řeckého odtučněného tvarohu
- 20 g vanilkového proteinu
- 20 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 1 ČL kypřícího prášku
Na dokončení budeme potřebovat:
- 30 g třtinového cukru
- 40 g mletých vlašských ořechů
- 10 g ghí
- 1 ČL skořice
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Vejce si promícháme s řeckým jogurtem. Přidáme špaldovou mouku, protein, 20 g třtinového cukru, kypřící prášek a vypracujeme hladké těsto. Pomoučenýma rukama tvarujeme na pomoučené desce z těsta delší šulánky. Ty pak omotáme okolo zavařovací sklenice, kterou si předtím postříkáme olejem ve spreji.
Zavařovačku dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ho na 180 °C asi 20 minut. Upečený trdelník vytáhneme z trouby a ještě horký ho potřeme rozpuštěným ghíčkem, posypeme cukrem, skořicí a mletými vlašskými ořechy. Pak trdelník sundáme ze zavařovačky a ještě teplý podáváme.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 230 kcal |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 27 g |
Tuky | 8 g |
Vláknina | 5 g |
Pokud hledáte recept na dobrotu, která perfektně navodí vánoční atmosféru, je skořicovo-ořechový trdelník trefou do černého.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář