Fitness recept: Proteinový banánový chlebíček

Fitness recept: Proteinový banánový chlebíček

Banánový chlebíček neboli banana bread je populární dobrota, kterou už doma zkoušel péct snad každý. Jedná se totiž o skvělý způsob, jak chytře využít přezrálé banány a vytvořit z nich lákavou dobrotu. My se v dnešním receptu rozhodli přidat i protein a odtučněný řecký jogurt, abychom zvýšili podíl bílkovin a ze sladkosti vytvořili vyváženou dobrotu, kterou si můžete dát třeba ke kávě. Zkusíte si ho upéct taky?

Budeme potřebovat:

Proteinový banánový chlebíček - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Vezmeme si 2 banány (jeden zatím necháme stranou) a společně s vejci je rozmixujeme dohladka. Pak k nim přidáme řecký jogurt, mandlové máslo, vanilkový extrakt a důkladně promícháme, aby se nám ingredience hezky spojily. Následně do směsi přidáme prosátou mouku, protein, kokosový cukr, skořici i kypřící prášek. Opět důkladně promícháme. Na závěr do těsta přidáme i nahrubo nasekané pekanové ořechy a ⅔ nasekané hořké čokolády nebo čokoládových dropsů. Část jí ještě necháme stranou. Vezmeme si obdélníkovou formu, vyložíme pečícím papírem nebo vystříkáme olejem ve spreji a směs do ní nalijeme. Zbývající banán podélně rozřízneme a položíme ho navrch těsta. To pak ještě posypeme zbývající čokoládou. 

Proteinový banánový chlebíček - postup

Formu s těstem dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně 45–⁠55 minut. Jestli je upečený, zkoušíme dřevěnou špejlí. U hotového chlebíku by se na ni těsto nemělo přichytávat. Před podáváním ho nezapomeňte nechat vychladnout. Dobrou chuť!

Náš tip: Nejlépe chutná společně s naším kakaovým nápojem BIO Cocoa & Maca Drink. 

Proteinový banánový chlebíček
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 12 porcí)
Energetická hodnota177 kcal
Bílkoviny7 g
Sacharidy20 g
Tuky7 g
Vláknina3 g

Videorecept na proteinový banánový chlebíček

Proteinový chlebíček může být skvělou svačinou, snídaní či dezertem. Pokud byste z něj chtěli udělat součást komplexnějšího jídla, doporučujeme podávat ho s tvarohem a lehce politý ořechovým máslem

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *