Vyhýbáte se polévkám, protože po nich máte rychle hlad? Tak to se u této nestane. Díky fazolím a proteinovým těstovinám je plná bílkovin, které zasytí. A samozřejmě nechybí ani zelenina bohatá na vlákninu. Díky tomu vznikne nutričně bohatá polévka, která má skvělou chuť a podmanivou vůni. Perfektně se hodí k obědu i večeři.
Budeme potřebovat:
- 400 g krájených rajčat z konzervy
- 300 g černých fazolí
- 150 g proteinových těstovin
- 150 g řapíkatého celeru
- 4 stroužky česneku
- 2 středně velké mrkve
- 2 PL olivového oleje
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 1 hrst petrželky + k podávání
- 1 ČL sušené bazalky
- sůl podle chuti
- mletý pepř podle chuti
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Cibuli a česnek nasekáme najemno, mrkev a celer nakrájíme na menší kousky. Ve větším hrnci si rozpálíme olej, opečeme cibuli, mrkev, celer a po chvíli přihodíme i česnek. Dále přidáme nakrájená rajčata, zeleninový vývar, propláchnuté fazole, sušenou bazalku a polévku vaříme do změknutí zeleniny. Když se polévka vaří, dáme si do jiného hrnce uvařit v osolené vodě proteinové těstoviny podle návodu.
Na konci vaření polévku dochutíme solí, pepřem a vmícháme hrst nasekané petrželové natě. Pak ji odstavíme z plamene a vmícháme uvařené proteinové těstoviny. A máme hotovo. Při podávání ještě porci dozdobíme nasekanou petrželkou.
Energetická hodnota | 306 kcal |
Bílkoviny | 19 g |
Sacharidy | 40 g |
Tuky | 6 g |
Vláknina | 8 g |
Tahle polévka skvěle zasytí, a navíc si na ní maximálně pochutnáte. Díky snadné přípravě si ji může doma udělat úplně každý.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář