Fitness recept: Ovesné košíčky plněné hořkou čokoládou

Fitness recept: Ovesné košíčky plněné hořkou čokoládou

Tyto ovesné košíčky patří mezi sladké dezerty, které potěší každého čokoholika. Díky své dokonalé chuti se perfektně zařadí také mezi vánoční cukroví. Základ tvoří ovesný košíček s oříšky, který jsme téměř po okraj naplnili čokoládovým krémem. A samozřejmě nesmí chybět ani křupavé překvapení v podobě lískového oříšku uvnitř. 

Na košíčky budeme potřebovat: 

Na náplň budeme potřebovat:

Ovesné košíčky plněné hořkou čokoládou - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Začneme přípravou ovesných košíčků. Rozmixujeme si najemno ovesné vločky a ořechy. Přidáme k nim protein, skořici, med a kokosový olej. Vše důkladně promícháme, měla by nám vzniknout kompaktní směs. Pokud se nám zdá příliš suchá, přidáme 1–2 lžíci vody. Těsto by nemělo být drobivé ani příliš lepivé. Vzniklou směs si rozdělíme na 8 stejných kousků. Každý z nich dáme do samostatné silikonové formičky na muffiny a pomocí navlhčených prstů namačkáme těsto na dno a do okrajů, aby vznikly košíčky. Ty pak dáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme dozlatova asi 8–10 minut. 

Mezitím si připravíme náplň. Tuhou část kokosového mléka přivedeme k varu a vařící ho nalijeme do misky s nalámanou čokoládou. Směs necháme minutku odstát a následně ji důkladně promícháme. Upečené košíčky necháme úplně vychladnout. Do každého pak vložíme lískový oříšek a zalijeme ho připraveným čokoládovým krémem. 

Ovesné košíčky plněné hořkou čokoládou - nalévání čokolády

Košíčky necháme ztuhnout v lednici pár hodin a pak můžeme podávat. 

Náš tip: Milovníci oříškových másel mohou místo lískového ořechu přidat na dno košíčku malou lžičku arašídového, kešu nebo mandlového krému.

Ovesné košíčky plněné hořkou čokoládou
Nutriční hodnoty
1 košíček (celkem 8 kusů)
Energetická hodnota192 kcal
Bílkoviny6 g
Sacharidy12 g
Tuky13 g
Vláknina1,5 g

Videorecepty na vánoční cukroví

Košíček je skvělým dezertem, na kterém si můžete pochutnat prakticky kdykoliv. Rozhodně vás ale nezklame ani v případě, že ho zařadíte mezi vánoční cukroví. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *