Fitness recept: Caesar salát s křupavou cizrnou

Fitness recept: Caesar salát s křupavou cizrnou

Máte rádi populární Caesar salát? Pak musíte vyzkoušet i naši upravenou vegetariánskou verzi. Místo masa jsme použili cizrnu, která navýší počet bílkovin v salátu, a navíc si vás získá svou skvělou chutí a křupavou konzistencí. Samozřejmě nesmí chybět ani chlebové krutony, zelenina, parmezán a typický dresink. Díky tomu, že jsme použili ZERO dresink, nepřidáte do salátu další kalorie navíc.

Budeme potřebovat:

Caesar salát s křupavou cizrnou - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Vyndáme si cizrnu z obalu a pomocí papírové utěrky ji vysušíme. Pak kuličky smícháme s olivovým olejem, uzenou paprikou, tymiánem a troškou soli. Nachystáme si plech, vyložíme ho pečícím papírem a cizrnu na něj rovnoměrně rozmístíme. Dáme ji péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 20 minut. 

Caesar salát s křupavou cizrnou - postup

Mezitím si připravíme římský salát, který nakrájíme na menší kousky a vložíme do větší misky. Dále se pustíme do přípravy krutonů. Kváskový chléb si nakrájíme na menší kostičky. Rozpálíme si pánev, kterou můžeme vystříkat olejem ve spreji, a chléb na ni opečeme dokřupava. Jakmile máme hotovo, necháme krutony chvíli vychladnout a pak je přidáme do misky k římskému salátu. Stejně tak přisypeme i hobliny parmezánu a vychladlou upečenou cizrnu. Podle chuti přidáme ZERO DRESINK caesar, citrónovou šťávu a sůl. Salát ihned podáváme. 

Caesar salát s křupavou cizrnou
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 2 porce)
Energetická hodnota487 kcal
Bílkoviny21 g
Sacharidy62 g
Tuky15 g
Vláknina10 g

Zachutnala vám tato netradiční verze populárního salátu, která je bez masa, ale díky cizrně jí nechybí ani bílkoviny? 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *