Fitness recept: Houbové karbanátky s baby špenátem

Fitness recept: Houbové karbanátky s baby špenátem

Dnes jsme se rozhodli připravit karbanátky, ale ne jen tak ledajaké, tentokrát to bude vegetariánská verze. Místo masa jsme použili houbovou směs, která dokonale provoní celou kuchyň. No a při podávání samozřejmě nesmí chybět ani petrželka, bramborová kaše a kyselá okurka.

Na karbanátky budeme potřebovat: 

  • 500 g hub (žampiony, hřiby atd.)
  • 100 g strouhanky (50 g do směsi, 50 g na obalení)
  • 4 stroužky česneku
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 2 vejce
  • 2 PL lahůdkového droždí
  • 2 PL olivového oleje 
  • 1 cibuli
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti

Na podávání budeme potřebovat: 

  • bramborovou kaši
  • kyselé okurky
  • petrželovou nať

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Cibuli si očistíme a nasekáme nadrobno, stejně tak i houby. Na pánev dáme 1 PL lžíci oleje a na ní orestujeme cibuli i houby. Ty budou pouštět vodu, restujeme, dokud se jí nezbavíme. Pak přidáme prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek, baby špenát a mletý pepř i sůl podle chuti. Pak ještě další 2–3 minuty restujeme, odstavíme ze sporáku a necháme krátce vychladnout. Následně směs přendáme do misky, přidáme i lahůdkové droždí, 50 g strouhanky a vajíčka. Směs dochutíme solí i pepřem a začneme tvarovat karbanátky, které pak obalíme ve zbývající strouhance.

Houbové karbanátky s baby špenátem - připravená směs

Na pánvi si rozpálíme zbývající 1 PL oleje a na ní dozlatova opékáme karbanátky. Ty pak můžeme servírovat. My jsme zvolili bramborovou kaši, okurek a petrželovou nať. Skvěle ale chutná i s čerstvým pečivem a ZERO omáčkami

Houbové karbanátky s baby špenátem

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 porce bez přílohy (celkem 3 porce)
Energetická hodnota321 kcal
Bílkoviny16 g
Sacharidy36 g
Tuky11 g
Vláknina7 g

Pokud chcete zkusit i bezmasou variantu tohoto klasického receptu, pak si tyto houbové karbanátky určitě zamilujete. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *