Dnes jsme se rozhodli připravit karbanátky, ale ne jen tak ledajaké, tentokrát to bude vegetariánská verze. Místo masa jsme použili houbovou směs, která dokonale provoní celou kuchyň. No a při podávání samozřejmě nesmí chybět ani petrželka, bramborová kaše a kyselá okurka.
Na karbanátky budeme potřebovat:
- 500 g hub (žampiony, hřiby atd.)
- 100 g strouhanky (50 g do směsi, 50 g na obalení)
- 4 stroužky česneku
- 2 hrsti baby špenátu
- 2 vejce
- 2 PL lahůdkového droždí
- 2 PL olivového oleje
- 1 cibuli
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
Na podávání budeme potřebovat:
- bramborovou kaši
- kyselé okurky
- petrželovou nať
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Cibuli si očistíme a nasekáme nadrobno, stejně tak i houby. Na pánev dáme 1 PL lžíci oleje a na ní orestujeme cibuli i houby. Ty budou pouštět vodu, restujeme, dokud se jí nezbavíme. Pak přidáme prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek, baby špenát a mletý pepř i sůl podle chuti. Pak ještě další 2–3 minuty restujeme, odstavíme ze sporáku a necháme krátce vychladnout. Následně směs přendáme do misky, přidáme i lahůdkové droždí, 50 g strouhanky a vajíčka. Směs dochutíme solí i pepřem a začneme tvarovat karbanátky, které pak obalíme ve zbývající strouhance.
Na pánvi si rozpálíme zbývající 1 PL oleje a na ní dozlatova opékáme karbanátky. Ty pak můžeme servírovat. My jsme zvolili bramborovou kaši, okurek a petrželovou nať. Skvěle ale chutná i s čerstvým pečivem a ZERO omáčkami.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 321 kcal |
Bílkoviny | 16 g |
Sacharidy | 36 g |
Tuky | 11 g |
Vláknina | 7 g |
Pokud chcete zkusit i bezmasou variantu tohoto klasického receptu, pak si tyto houbové karbanátky určitě zamilujete.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář