Fitness recept: Hrušková galetka s vlašskými ořechy

Fitness recept: Hrušková galetka s vlašskými ořechy

Pokud máte rádi koláče, jistě vás potěší i náš recept na galetku. Jako náplň jsme zvolili vyladěnou kombinaci tvarohu, hrušek a vlašských ořechů. Ta se perfektně hodí k měkoučkému těstu. Jeho výhodou je, že není kynuté, a tak ho zvládne připravit úplně každý. Pak už se stačí jen rozhodnout, jestli si galetku vychutnáme ke svačině nebo na snídani. 

Na těsto budeme potřebovat:

Na náplň budeme potřebovat: 

Na dokončení budeme potřebovat:

Hrušková galetka s vlašskými ořechy - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V misce si smícháme mouku, xylitol a sůl. Pak přidáme tvaroh (30 g), kokosový olej i vodu a vypracujeme rukama pevné těsto, které by nemělo lepit. Připravené těsto dáme odležet do lednice a vrhneme se na chystání náplně.

V další misce si vymícháme dohladka tvaroh s proteinem. Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Následně si vytáhneme z lednice odleželé těsto a na pomoučené podložce si ho vyválíme dotenka tak, aby mělo kulatý tvar. Pak můžeme těsto začít potírat tvarohovou směsí (cca 3 cm od krajů necháváme bez náplně). Na ni pak pokládáme rovnoměrně nakrájené hrušky. Ty posypeme i nasekanými vlašskými ořechy.

Hrušková galetka s vlašskými ořechy - proces

Volné okraje zahneme dovnitř a potřeme je rozšlehaným žloutkem. Galetku pečeme dozlatova na 180 °C asi 30 minut. Před krájením ji necháme vychladnout a pak už si na ní můžeme pochutnat.

Hrušková galetka s vlašskými ořechy
Nutriční hodnoty
1 kousek (celkem 8 kusů)
Energetická hodnota243 kcal
Bílkoviny10 g
Sacharidy23 g
Tuky11 g
Vláknina6 g

Pokud máte rádi sladké pečivo, pak se vám hrušková galetka s ořechy jistě trefí do chuti. Skvěle se hodí třeba k odpolední kávě.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *