Fitness recept: Křupavé semínkové krekry

Fitness recept: Křupavé semínkové krekry

Máte rádi křupavé dobroty? Pak tyhle krekry musíte zkusit. Základ tvoří množství zdraví prospěšných semínek, která jsou plná různých chutí. A když se všechny spojí, vzniká dokonalá kombinace. Můžete je jíst samostatně jako večerní křupání. Skvěle se ale hodí také k salátu, guacamole, hummusu a dalším pomazánkám. 

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Všechny suché ingredience, tedy mouku, vločky, mák, sůl a semínka (slunečnicová, dýňová, konopná a lněná) spolu promícháme. Přilijeme olivový olej, vodu a vypracujeme pevné těsto. 

Křupavé semínkové krekry - postup

Pak si vezmeme plech, vyložíme ho pečícím papírem a pomocí prstů těsto rozmačkáme do co nejtenčí vrstvy po celé ploše. Takto připravené těsto dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 minut. Po upečení vytáhneme z trouby a ještě teplé rozkrájíme na krekry (my krájeli na čtverečky, můžete ale dělat i pásky nebo úplně jiné tvary). Takto nakrájené krekry dáme ještě dopéct dokřupava do trouby na dalších 10–20 minut, opět na 180 °C. Pokud máme těsto tlustší, můžeme péct i déle. Krekry pak necháme úplně vychladnout a podáváme je buď samotné, nebo s libovolným dipem či salátem. Skvěle chutnají i s hummusem, guacamole nebo oblíbenou pomazánkou. Nesnědené krekry skladujeme v uzavřené nádobě, kde vydrží i několik týdnů.

Křupavé semínkové krekry
Nutriční hodnoty
1 krekr (celkem 30 krekrů)
Energetická hodnota65 kcal
Bílkoviny2,5 g
Sacharidy4 g
Tuky4 g
Vláknina1,5 g

Pokud máte rádi křupavé dobroty, pak si tyto krekry zamilujete. Je jen na vás, k čemu si je vychutnáte.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *