Bramboráky jsou super jednoduché a lahodné jídlo, které se dá jíst samotné nebo jako příloha k masu s omáčkou. Nevýhodou při jejich běžné přípravě je velké množství tuku, které se používá na smažení. My se dnes rozhodli tento skvělý pokrm trošku odlehčit a připravit bramboráčky pečené v troubě. Jsou krásně křupavé a na výsledné chuti jim to vůbec neubírá, možná právě naopak.
Na bramboráky budeme potřebovat:
- 1 100 g brambor
- 100 g 5zrnných vloček
- 2 vejce
- 2 PL oleje (můžeme použít i olej ve spreji)
- koření podle chuti: sůl, černý pepř, tymián, sušený česnek, sladká paprika
Na dip budeme potřebovat:
- 1 kelímek řeckého jogurtu
- sušený česnek
- černý pepř
- limetková šťáva
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Brambory si oloupeme, omyjeme, a nastrouháme nahrubo. Vložíme je do misky, posolíme podle chuti a necháme je, aby pustily vodu. Tu z nich po chvíli vymačkáme a odlijeme, přidáme vločky, vejce a koření, případně ještě dosolíme.
Celou směs důkladně promícháme. Pokud se nám zdá příliš tekutá, přidáme trošku vloček. Vezmeme si pečící papír, položíme ho na plech a potřeme jednou lžící oleje, aby se bramboráčky i zespod propekly dokřupava. Z těsta tvarujeme malé bramboráčky, mělo by jich být přibližně 26.
Pokládáme je vedle sebe na plech a potřeme zbylým olejem (případně zastříkneme olejem ve spreji). Plech s bramboráky pak dáme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme dozlatova. Bude to trvat přibližně 30–40 minut.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 59 kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 10 g |
Tuky | 1 g |
Vláknina | 1 g |
Pokud máte rádi křupavé a propečené bramboráčky, pak si tuhle fit verzi určitě zamilujete. Skvěle chutná s jogurtovým dipem, zero dresinkem nebo se sýrem rozpuštěným na povrchu.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář