Fitness recept: Pečené bramboráky

Fitness recept: Pečené bramboráky

Bramboráky jsou super jednoduché a lahodné jídlo, které se dá jíst samotné nebo jako příloha k masu s omáčkou. Nevýhodou při jejich běžné přípravě je velké množství tuku, které se používá na smažení. My se dnes rozhodli tento skvělý pokrm trošku odlehčit a připravit bramboráčky pečené v troubě. Jsou krásně křupavé a na výsledné chuti jim to vůbec neubírá, možná právě naopak. 

Na bramboráky budeme potřebovat: 

Na dip budeme potřebovat: 

Pečené bramboráky - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Brambory si oloupeme, omyjeme, a nastrouháme nahrubo. Vložíme je do misky, posolíme podle chuti a necháme je, aby pustily vodu. Tu z nich po chvíli vymačkáme a odlijeme, přidáme vločky, vejce a koření, případně ještě dosolíme

Pečené bramboráky - ingredience

Celou směs důkladně promícháme. Pokud se nám zdá příliš tekutá, přidáme trošku vloček. Vezmeme si pečící papír, položíme ho na plech a potřeme jednou lžící oleje, aby se bramboráčky i zespod propekly dokřupava. Z těsta tvarujeme malé bramboráčky, mělo by jich být přibližně 26.

Pečené bramboráky - postup

Pokládáme je vedle sebe na plech a potřeme zbylým olejem (případně zastříkneme olejem ve spreji). Plech s bramboráky pak dáme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme dozlatova. Bude to trvat přibližně 30–40 minut

Pečené bramboráky

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 bramboráček bez dipu (celkem 26 kusů)
Energetická hodnota59 kcal
Bílkoviny2 g
Sacharidy10 g
Tuky1 g
Vláknina1 g

Pokud máte rádi křupavé a propečené bramboráčky, pak si tuhle fit verzi určitě zamilujete. Skvěle chutná s jogurtovým dipem, zero dresinkem nebo se sýrem rozpuštěným na povrchu. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *