Fitness recept: Smoothie, které chutná jako mrkvový dort

Fitness recept: Smoothie, které chutná jako mrkvový dort

Každý zažil tu situaci, kdy ráno nestíhá, ale přesto by si rád pochutnal na zdravé snídani, která zasytí. Dnešní recept je pro tuto situaci jako stvořený. Stačí jen hodit do mixéru to správné ovoce, protein, mléko a skořici. Tohle spojení vytvoří lahodné krémové smoothie, které svou chutí nápadně připomíná mrkvový dort. Tak kdo by si ho dal?

Budeme potřebovat: 

  • 200 ml polotučného mléka (pokud chcete veganskou verzi, použijte třeba ovesné, rýžové, sójové, kokosové nebo jakékoliv jiné rostlinné mléko)
  • 180 g mrkve
  • 90 g banánu
  • 50 g ananasu
  • 30 g proteinu bez příchuti (můžete použít i vanilkový, banánový nebo jakýkoliv jiný oblíbený, pro veganskou verzi se skvěle hodí rýžový protein)
  • 1 ČL skořice
  • citrónová šťáva podle chuti
Smoothie, které chutná jako mrkvový dort - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Očistíme si ananas, oloupeme mrkev i banán a vše nakrájíme na menší kousky. Část mrkve si nastrouháme bokem, tu pak použijeme na ozdobení.

Smoothie, které chutná jako mrkvový dort - připravené ovoce

Ovoce i s mrkví dáme do mixéru, zalejeme mlékem, přidáme protein, skořici a vše důkladně rozmixujeme dohladka. Na závěr můžeme smoothie zakápnout citrónovou šťávou, která mu dodá svěží chuť.  Vše nalijeme do skleniček, můžeme ozdobit mrkví nebo skořicí, a podáváme. Skvěle se hodí jako snídaně s sebou nebo svačina.

Náš tip: Do smoothie můžete přidat také zdravé tuky v podobě ořechového másla, chia semínek nebo drcených vlašských ořechů. 

Smoothie, které chutná jako mrkvový dort
Nutriční hodnoty
1 celá dávka
Energetická hodnota399 kcal
Bílkoviny33 g
Sacharidy51 g
Tuky5 g
Vláknina9 g

Hledáte tip na rychlou snídani nebo svačinu, která chutná jako vláčný mrkvový dort? Pak si tohle smoothiečko zamilujete.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *