8 tréninkových hříchů, kvůli kterým nedosáhnete očekávaných výsledků

8 tréninkových hříchů, kvůli kterým nedosáhnete očekávaných výsledků

Pokud nedosahujete očekávaných výsledků při svých trénincích, tak pravděpodobně děláte jednu z těchto 2 hlavních chyb:

• Cvičíte s nedostatkem disciplíny a soustředění.
• Cvičíte tak slepě a zběsile, že zapomínáte na to, čeho se snažíte dosáhnout.

V tomto článku najdete 8 chyb, které dělají lidé nejčastěji, a samozřejmě i tipy jak je napravit. Přečtěte si tento seznam a zjistěte, zda jste se neprovinili některým z těchto hříchů.

HŘÍCH 1: VYNECHÁVÁTE TRÉNINK, PROTOŽE ,,NEMÁTE NÁLADU“

Mnozí z nás nedosahují svých cílů, protože se nechávají rozptýlit. Vždyť to znáte. Máte spoustu povinností a nemáte čas na trénink. Později se vám ale v rozvrhu uvolní místo, ale vy se vymluvíte na to, že už i tak nemáte náladu.

nemáte náladu na cvičení - hřích 1

Zamyslete se

Kdy jste naposledy vynechali spánek, protože jste na něj neměli náladu? Váš trénink by měl být automaticky součástí vašeho dne jako každý jiný aspekt vaší denní rutiny. Nikdy byste se neměli rozhodovat, zda jít cvičit nebo ne. Prostě byste měli jít do fitka v době vašeho tréninku. Nastavte si na mobilu připomínku a dostaňte svůj zadek do fitka.

HŘÍCH 2: CHODÍTE DO FITKA BEZ KRÁTKODOBÉHO NEBO DLOUHODOBÉHO PLÁNU

Zatímco to, že se dostanete do fitka je pouze polovina boje, válku nevyhrajete, pokud nebudete mít plán – nebo několik následujících měsíců. Za prvé, je velmi důležité identifikovat konkrétní cíl, který chcete dosáhnout v průběhu roku.

Potom byste ho měli rozbít do cyklů asi po osm týdnů. Ty můžete nastavit v závislosti na vašem úspěchu během každé osmitýdenní fáze. Je velmi zásadní mít dlouhodobý (asi na 6 měsíců) a průběžný (asi na 8 týdnů) cíl.

určete si ve fitku svůj cíl

Zamyslete se

Jakmile budete mít průběžný i dlouhodobý cíl, budete potřebovat denní plán. Před tím než si půjdete zacvičit, předem si sepište každý trénink. Můžete to udělat několik dní předem, nebo v ranních hodinách před každým tréninkem. Dobrým tipem je sepsat si trénink na mobilu nebo v zápisníku a vzít ho s sebou do fitka. Pak se ho při cvičení držte.

HŘÍCH 3: JSTE POSEDLÍ SILOU AŽ NATOLIK, ŽE NEOBMĚŇUJETE TRÉNINKY

To, abyste se stali silnějšími, vyžaduje výzvy a pravidelnou stimulaci svalů různými způsoby. Nemůžete prostě pokaždé provádět stejné cviky ve stejném pořadí. To může fungovat několik týdnů, ale nakonec to selže.

chcete nabrat sílu - hřích

Zamyslete se

Prakticky se každý posilovací protokol spoléhá na cyklické opakování, váhy, cviky a objem, což vám umožní zvýšit celkovou sílu. Najděte si plán na budování síly navržený profesionálním sportovcem nebo trenérem a dodržujte ho do posledního písmene. Regenerace a cykly jsou stejně důležité pro zvýšení síly jako zvedání těžkých vah.

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

HŘÍCH 4: DOVOLÍTE, ABY ŠPATNÝ TRÉNINK VYKOLEJIL VÁŠ DLOUHODOBÝ CÍL

Řekněme, že jste během posledního tréninku dosáhli čtyř opakování s určitou hmotností. Nyní očekáváte, že dosáhnete pět při stejném cviku, ale uděláte pouze tři opakování a vaše svaly podlehnou. Vaše myšlení se okamžitě mění; považujete tento trénink za selhání. To vás dostane do hrozné nálady a frustrace, takže trénink zkrátíte a jdete domů.

špatný trénink - cíl

Zamyslete se

Pokud dojde k takovému případu, uznejte, že každý mívá ve fitku špatný den. Místo toho, abyste trénink ukončili, zkuste učinit okamžité změny. Dopřejte si 2-minutovou přestávku a změňte trénink. Soustřeďte se na opakování, nikoliv na váhy. Najděte způsob, jak přeměnit dnešní trénink na úspěšný.

HŘÍCH 5: POUŽÍVÁTE VÁHY, KTERÉ NEJSOU DOST TĚŽKÉ

Toto se stává, pokud neporovnáváte sety, opakování a váhy z tréninku na trénink. Pokud to nesledujete, tak pravděpodobně chytíte do rukou činky, při nichž ,,cítíte“, že jsou ty pravé pro trénink v daný den. Mnoho žen selhává a nezvedá dostatečně těžké váhy, protože se bojí, že budou vypadat příliš objemné.

trénink pro ženy hubnutí

Zamyslete se

Zkuste si vést deník, do kterého zaznamenáte nejen své cviky a sety, ale i váhy a opakování. Zkontrolujte ho vždy, když si připravujete svůj denní plán. Můžete si zaznamenat i své předchozí úspěchy, takže je budete mít vždy při cvičení s sebou.

HŘÍCH 6: STRAVU CHÁPETE JAKO NĚCO DRUHOŘADÉHO

K tomu může dojít, ať už je vaším cílem růst svalů, ztráta tuků, nebo obojí. Když je vaše strava druhořadá, někdy se do svých kalorií a makronutrientů trefíte, jindy ne. Ale nikdy nemaximalizujte svou schopnost dosáhnout svých cílů, když je vaše strava hrozná.

strava při cvičení - chia semínka

Zamyslete se

Vynaložte větší úsilí do plánování svého nutričního plánu než do svého cvičebního plánu. Co? Ano. Můžete jíst šestkrát denně, ale cvičit více než dvakrát denně pravděpodobně nechcete (pokud se nechystáte na soutěž). Proto plánování stravy zabere o dost více času. Ujistěte se, že dosahujete potřebných nutričních čísel nejen denně, ale i od jídla k jídlu.

HŘÍCH 7: VÍCE PÁRTY NEŽ TRÉNINKU

Postačí, když řekneme, že pokud jste na párty tak často jako ve fitku, nemaximalizujete své výsledky. Pokud jste ,,party animal“, budete si muset vytvořit rozumné hranice, když chcete dosáhnout svých cílů.

Zamyslete se

Zpomalte ten párty vlak. Nebudeme vás přesvědčovat, abyste se neúčastnili oslav a akcí, to je na vás. Zkuste ale zůstat doma alespoň jeden víkendový večer, nebo buďte dobrovolným řidičem, takže nebudete pít. Mějte na paměti, že pokud budete chodit ven ve velkém stylu příliš často, vzdálíte se od odpočinku a regenerace, a pokud budete na párty do časných ranních hodin, pravděpodobně nebudete sledovat ani svůj jídelníček.

HŘÍCH 8: OČEKÁVÁTE OKAMŽITÉ VÝSLEDKY

Motivace je silný nástroj, ale nerealistická očekávání vás často vedou k extrémní intenzitě tréninků po dobu jednoho až dvou týdnů. Pak se vaše tělo unaví, vy neuvidíte výsledky, budete přetrénování a frustrovaní, takže začnete vynechávat tréninky.

očekáváte okamžité výsledky

Zamyslete se

Přestaňte měřit okamžité výsledky, jak zhubnutá kila, nebo zvýšený počet opakování či hmotnost. Založte svůj úspěch na tom, že zůstanete při svém programu. Jezte každé jídlo, které si naplánujete. Proveďte každé cvičení s důrazem a nasazením. To je konečný průvodce k úspěchu ve vašich krátkodobých a dlouhodobých cílech.

Našli jste se v některém z těchto ,,hříchů“? Podělte se s námi v komentářích o vaše zkušenosti, a v případě, že se vám článek líbil, nebo si myslíte, že by mohl být pro někoho nápomocný, podpořte ho sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *