Cizrnové placky si zamiluje každý, kdo má rád luštěniny. Příprava je jednoduchá a vznikne dobrota, která má skvělé složení. Placky se dají jíst samotné nebo jako příloha třeba k masu a jeho rostlinným alternativám. K tvarohovému dipu se perfektně hodí.
Na placky budeme potřebovat:
- 300 g RTE cizrny (může být i vařená nebo konzervovaná bez nálevu)
- 30 g parmazánu
- 20 g špaldové celozrnné mouky
- 2 vajíčka
- 2 stroužky česneku
- 1 ČL mletého kmínu
- hrst čerstvé petrželky + na dozdobení
- sůl podle chuti
- mletý pepř podle chuti
- olivový olej ve spreji na opékání
Na dip budeme potřebovat:
- 200 g jemného odtučněného tvarohu
- 1 ČL olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- hrst čerstvé petrželové natě
- sůl podle chuti
- mletý pepř podle chuti
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Začneme přípravou tvarohového dipu. V misce si smícháme tvaroh, olivový olej, prolisovaný česnek, nadrobno nasekanou petrželovou nať a sůl i pepř podle chuti. Důkladně promícháme a dáme odležet do lednice. Pak se pustíme do přípravy samotných placek.
Cizrnu vyndáme z obalu, propláchneme a rozmixujeme. Přidáme k ní vajíčko, prolisovaný česnek, nasekanou petrželovou nať, najemno nastrouhaný parmezán, mouku, sůl, pepř, kmín a vše spolu pořádně promícháme.
Měla by nám vzniknout pevná, mírně lepivá směs, ze které tvarujeme menší placky. Opékáme je z obou stran dozlatova na rozehřáté pánvi, kterou si předtím vystříkáme olejem ve spreji. Podáváme společně s vychlazeným dipem, ozdobené troškou petrželky.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 479 kcal |
Bílkoviny | 37 g |
Sacharidy | 45 g |
Tuky | 15 g |
Vláknina | 8 g |
Pokud máte rádi jednoduché, ale maximálně chutné recepty, pak si tyhle placky zamilujete.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář