Kdo taky miluje našlehané sladké krémy, které uspokojí chutě na sladké, nezatíží příliš žaludek, a navíc osvěží v teplých letních dnech? My si tuto dobrotu zamilovali po prvním ochutnání a ručíme za to, že s ním maximálně ohromíte i jakoukoliv návštěvu.
Budeme potřebovat:
- 200 ml 12% smetany na vaření
- 200 ml polotučného mléka
- 20 g xylitolu
- 15 g (cca 1 PL) kukuřičného škrobu
- 2 žloutky
- vanilkové flavor drops podle chuti
- 10 g lyofilizovaných malin na ozdobení
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 170 °C. Pak si v hrnci ohřejeme smetanu s mlékem, nesmí ovšem vřít. Bokem si vyšleháme žloutky s xylitolem, kukuřičným škrobem a vanilkovými flavor drops. Měla by z toho vzniknout hustší pěna. Postupně k této směsi přilíváme horkou směs mléka a smetany. Důkladně vyšleháme. Takto hotovou tekutinu si rozdělíme do 3 misek a pak je položte do vysokého plechu.
Do něj pak nalijeme vroucí vodu tak, aby byly misky co nejvíce ponořené. Dávejte ale pozor, aby se voda nedostala až do mističek s krémem. Plech s mističkami opatrně přesuňte do trouby a pečte 35–40 minut. Po upečení nechte vychladnout při pokojové teplotě a pak misky na pár hodin přesuňte do lednice. Těsně před podáváním posypte lyofilizovanými malinami.
Energetická hodnota | 190 kcal |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 14 g |
Tuky | 12 g |
Vláknina | 1 g |
Tento luxusní dezert s vylepšeným složením si zamilují všichni mlsouni. A uvidíte, že s ním ohromíte i jakoukoliv návštěvu.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář