Fitness recept: Crème brûlée

Fitness recept: Crème brûlée

Kdo taky miluje našlehané sladké krémy, které uspokojí chutě na sladké, nezatíží příliš žaludek, a navíc osvěží v teplých letních dnech? My si tuto dobrotu zamilovali po prvním ochutnání a ručíme za to, že s ním maximálně ohromíte i jakoukoliv návštěvu. 

Budeme potřebovat:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 170 °C. Pak si v hrnci ohřejeme smetanu s mlékem, nesmí ovšem vřít. Bokem si vyšleháme žloutky s xylitolem, kukuřičným škrobem a vanilkovými flavor drops. Měla by z toho vzniknout hustší pěna. Postupně k této směsi přilíváme horkou směs mléka a smetany. Důkladně vyšleháme. Takto hotovou tekutinu si rozdělíme do 3 misek a pak je položte do vysokého plechu.

Crème brûlée před pečením

Do něj pak nalijeme vroucí vodu tak, aby byly misky co nejvíce ponořené. Dávejte ale pozor, aby se voda nedostala až do mističek s krémem. Plech s mističkami opatrně přesuňte do trouby a pečte 35–40 minut. Po upečení nechte vychladnout při pokojové teplotě a pak misky na pár hodin přesuňte do lednice. Těsně před podáváním posypte lyofilizovanými malinami. 

Crème brûlée
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 3 pohárky)
Energetická hodnota190 kcal
Bílkoviny6 g
Sacharidy14 g
Tuky12 g
Vláknina1 g

Tento luxusní dezert s vylepšeným složením si zamilují všichni mlsouni. A uvidíte, že s ním ohromíte i jakoukoliv návštěvu. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *