Tento vláčný dezert si získá všechny milovníky jablečných dobrot. Příprava je jednoduchá a výsledek vás rychle ohromí. Spojení křupavého těsta, nastrouhaných jablek a tvarohového krému s bílky vytváří dokonalou chuťovou souhru. Pokud hledáte dobrotu, kterou si můžete vychutnat ke kávě, jako snack nebo součást zdravé snídaně, pak jsou hraběnčiny řezy skvělou volbou.
Na těsto budeme potřebovat:
- 200 g celozrnné mouky
- 50 g xylitolu
- 2 žloutky
- 50 ml řepkového oleje
- 30 ml polotučného mléka
- 2 ČL kypřícího prášku
Na náplň budeme potřebovat:
- 250 g nahrubo nastrouhaných jablek
- 50 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- 1 ČL skořice
Na tvarohový sníh budeme potřebovat:
- 2 bílky
- 30 g xylitolu
- 150 g jemného odtučněného tvarohu
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Mouku promícháme s xylitolem a kypřícím práškem. Přidáme žloutky, mléko, olej a vypracujeme pevné a nelepivé těsto. Dvě třetiny těsta rozdrobíme a natlačíme na dno plechu (20×20 cm) vystlaného pečícím papírem. V misce si smícháme nahrubo nastrouhaná jablka promíchaná se skořicí a nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Takto připravenou směs rovnoměrně navrstvíme na těsto na plechu.
Bílky si pak vyšleháme s xylitolem do tuhého sněhu a opatrně do něj vmícháme tvaroh. Sněhovou vrstvu rovnoměrně naneseme na jablečnou vrstvu a vršek zasypeme zbylým rozdrobeným těstem.
Připravený koláč dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 25 minut. Před krájením ho necháme úplně vychladit.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 123 kcal |
Bílkoviny | 4 g |
Sacharidy | 12 g |
Tuky | 6 g |
Vláknina | 2,5 g |
Pokud máte rádi ovocné dezerty a ideálně takové, ve kterých je navíc i krémová a křupavá vrstva, pak si tyto řezy zamilujete.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář