Fitness recept: Hraběnčiny jablečné řezy

Fitness recept: Hraběnčiny jablečné řezy

Tento vláčný dezert si získá všechny milovníky jablečných dobrot. Příprava je jednoduchá a výsledek vás rychle ohromí. Spojení křupavého těsta, nastrouhaných jablek a tvarohového krému s bílky vytváří dokonalou chuťovou souhru. Pokud hledáte dobrotu, kterou si můžete vychutnat ke kávě, jako snack nebo součást zdravé snídaně, pak jsou hraběnčiny řezy skvělou volbou. 

Na těsto budeme potřebovat:

Na náplň budeme potřebovat:

Na tvarohový sníh budeme potřebovat:

  • 2 bílky
  • 30 g xylitolu 
  • 150 g jemného odtučněného tvarohu

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Mouku promícháme s xylitolem a kypřícím práškem. Přidáme žloutky, mléko, olej a vypracujeme pevné a nelepivé těsto. Dvě třetiny těsta rozdrobíme a natlačíme na dno plechu (20×20 cm) vystlaného pečícím papírem.  V misce si smícháme nahrubo nastrouhaná jablka promíchaná se skořicí a nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Takto připravenou směs rovnoměrně navrstvíme na těsto na plechu. 

Hraběnčiny jablečné řezy - postup

Bílky si pak vyšleháme s xylitolem do tuhého sněhu a opatrně do něj vmícháme tvaroh. Sněhovou vrstvu rovnoměrně naneseme na jablečnou vrstvu a vršek zasypeme zbylým rozdrobeným těstem. 

Připravený koláč dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 25 minut. Před krájením ho necháme úplně vychladit. 

Hraběnčiny jablečné řezy

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 kousek (celkem 16 kusů)
Energetická hodnota123 kcal
Bílkoviny4 g
Sacharidy12 g
Tuky6 g
Vláknina2,5 g

Pokud máte rádi ovocné dezerty a ideálně takové, ve kterých je navíc i krémová a křupavá vrstva, pak si tyto řezy zamilujete. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *