Fitness recept: Kefírová bábovka s borůvkami

Fitness recept: Kefírová bábovka s borůvkami

Dnes jsme vytvořili bábovku, která je jednoduchá na přípravu, to jí ale rozhodně neubírá na chuti, právě naopak. Sladkost jí zajistí borůvky, xylitol a protein. Velkou předností je také její vláčnost, o kterou se postará především kefír. Bábovka se skvěle hodí ke kávě i čaji. 

Budeme potřebovat:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Hodinu před samotnou přípravou vytáhneme z ledničky vejce i kefír. Stejně tak si připravíme i formu, kterou vystříkáme olejem ve spreji a vysypeme hrubou moukou nebo krupicí

A pak už se pustíme do přípravy těsta, která je úplně jednoduchá. Do mísy si dáme kefír, olej, vajíčka i flavor drops a důkladně promícháme. V další misce si smícháme suché ingredience, tedy mouku, xylitol, protein, kypřící prášek a sůl. Pak opatrně vmícháme suché ingredience do mokrých a vytvoříme hladké těsto. Na závěr do něj ještě přisypeme borůvky a promícháme. Pokud by se nám zdálo, že je těsto moc řídké, přidáme trochu mouky. 

Kefírová bábovka s borůvkami - postup

V případě, že by bylo moc husté, přilijeme trošku kefíru. Těsto nalijeme do vymazané i vysypané formy a dáme do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečeme přibližně 50 minut. Jestli je hotová, vyzkoušíme zapíchnutím špejle. Pokud ji vytáhneme suchou, můžeme bábovku vyndat z trouby. Chvíli ji necháme vychladnout ve formě a pak vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout.

Náš tip: Bábovku můžete na závěr pokapat javorovým či agáve sirupem.

Kefírová bábovka s borůvkami

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 12 porcí)
Energetická hodnota197 kcal
Bílkoviny8 g
Sacharidy21 g
Tuky9 g

Pokud máte rádi vláčné bábovky, pak se vám tato borůvková s kefírem trefí do chuti. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *