Dnes jsme vytvořili bábovku, která je jednoduchá na přípravu, to jí ale rozhodně neubírá na chuti, právě naopak. Sladkost jí zajistí borůvky, xylitol a protein. Velkou předností je také její vláčnost, o kterou se postará především kefír. Bábovka se skvěle hodí ke kávě i čaji.
Budeme potřebovat:
- 320 g hladké špaldové mouky
- 300 ml kefíru
- 80 g oleje
- 60 g xylitolu
- 50 g čerstvé borůvky
- 30 g proteinu s příchutí slaný karamel
- 2 vajíčka
- 1 lžička prášku do pečiva
- vanilkové flavor drops podle chuti
- špetka soli
- olej ve spreji na vystříkání formy
- krupici/hrubou mouku na vysypání formy
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Hodinu před samotnou přípravou vytáhneme z ledničky vejce i kefír. Stejně tak si připravíme i formu, kterou vystříkáme olejem ve spreji a vysypeme hrubou moukou nebo krupicí.
A pak už se pustíme do přípravy těsta, která je úplně jednoduchá. Do mísy si dáme kefír, olej, vajíčka i flavor drops a důkladně promícháme. V další misce si smícháme suché ingredience, tedy mouku, xylitol, protein, kypřící prášek a sůl. Pak opatrně vmícháme suché ingredience do mokrých a vytvoříme hladké těsto. Na závěr do něj ještě přisypeme borůvky a promícháme. Pokud by se nám zdálo, že je těsto moc řídké, přidáme trochu mouky.
V případě, že by bylo moc husté, přilijeme trošku kefíru. Těsto nalijeme do vymazané i vysypané formy a dáme do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečeme přibližně 50 minut. Jestli je hotová, vyzkoušíme zapíchnutím špejle. Pokud ji vytáhneme suchou, můžeme bábovku vyndat z trouby. Chvíli ji necháme vychladnout ve formě a pak vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout.
Náš tip: Bábovku můžete na závěr pokapat javorovým či agáve sirupem.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 197 kcal |
Bílkoviny | 8 g |
Sacharidy | 21 g |
Tuky | 9 g |
Pokud máte rádi vláčné bábovky, pak se vám tato borůvková s kefírem trefí do chuti.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář