Fitness recept: Skořicové šneky z kynutého těsta

Fitness recept: Skořicové šneky z kynutého těsta

Díváte se zasněně na nadýchané skořicové šneky či rolky, které často kralují výlohám pekáren? Tak si pojďme tuhle dobrotu společně připravit doma. Kromě přívětivého složení vás jistě potěší, že tímto způsobem také výrazně ušetříte. Základ tvoří vláčné kynuté těsto, do kterého je radost se zakousnout. No a o perfektní náplň se postará kombinace ghíčka, cukru a skořice, která zároveň úžasně provoní celou kuchyň. Recept jsme popsali přesně krok za krokem, takže se kynutého těsta nemusí obávat ani začátečníci. Uvidíte, že to hravě zvládnete. A lahodný dezert nebo snack v podobě skořicových šneků za to rozhodně stojí. 

Na těsto budeme potřebovat:

  • 250 g (1 hrnek) celozrnné hladké mouky 
  • 60 g ghí
  • 40 ml vody 
  • 40 ml nízkotučného mléka 
  • 25 g kokosového cukru
  • 12 g čerstvého droždí 
  • 1 vajíčko 
  • špetku soli 
  • rozšlehané vajíčko k potření šneků před pečením (nemusí být)

Na náplň budeme potřebovat:

ingredience na skořicové šneky z kynutého těsta

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Nejprve se pustíme do přípravy těsta. Vezmeme si větší misku a do ní nasypeme mouku se špetkou soli. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. To zasypeme kokosovým cukrem a zalijeme vlažným nízkotučným mlékem. Necháme asi 15 minut odstát, aby nám droždí začalo pracovat. Pak do mouky přidáme i vajíčko, vodu, ghí a společně vypracujeme těsto. Pomoci nám s tím může kuchyňský robot s hnětacím hákem. Vymíchané těsto dáme do středu mísy, přikryjeme utěrkou a necháme ho asi hodinu kynout na teplém místě. 

Vykynuté těsto si pak přemístíme na pracovní plochu, vyválíme ho do obdélníkového tvaru a potřeme ghíčkem. V menší misce si smícháme skořici s kokosovým cukrem a posypeme směsí rovnoměrně těsto.

skořicové šneky z kynutého těsta - postup

To pak srolujeme (rolujeme delší stranu obdélníku) a tuto ruličku nakrájíme na plátky o tloušťce cca 2 cm. Jednotlivé kousky položíme na plech, který jsme si předtím vyložili pečícím papírem, a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme dozlatova, což trvá přibližně 20 minut. Po upečení necháme chvíli vychladnout a můžeme podávat. 

Skořicové šneky z kynutého těsta
Nutriční hodnoty
1 šnek (celkem 14 šneků)
Energetická hodnota144 kcal
Bílkoviny4 g
Sacharidy15 g
Tuky7 g
Vláknina2,5 g

Skořicové šneky jsou skvělým dezertem třeba k odpolední kávě. Když k nim přidáte tvaroh nebo je zapijete proteinovým milkshakem MoiMüv, máte rázem vyváženou svačinu, která je ideální i při hubnutí. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *