Fitness recept: Šťavnatý jablečný štrúdl

Fitness recept: Šťavnatý jablečný štrúdl

Rádi sázíte na klasiku při přípravě dezertu? Máme tu pro vás jeden tradiční koláč v netradičním hávu! Připravte si s námi šťavnatý jablečný štrúdl, který vás potěší vysokým obsahem bílkovin úžasnou kombinací chutí. Ještě stále váháte?

Na přípravu těsta potřebujeme: 

Na náplň potřebujeme:

  • 2 jablka
  • 3 PL přírodního sladidla xylitol
  • 1 ČL skořice

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V první řadě si spolu smícháme všechny suroviny na těsto, čili tvaroh, instantní ovesnou kaši, vodu, ovesné vločky, mandlové máslo a flavor drops, a mícháme, dokud nám nevznikne jednotná hmota. Připravíme si pečící papír, který jemně přestříkáme olivovým olejem a vložíme na něj připravené těsto. Ruce si rovněž postříkáme olivovým olejem, aby se nám těsto nelepilo, a pěkně ho na papíře vyválíme do tenkého obdélníku.

Mezitím si jablka nahrubo nastrouháme smícháme je se skořicí a xylitolem. Jablečnou směs rovnoměrně navrstvíme na připravené těsto. Štrúdl následně opatrně rolujeme pomocí papíru na pečení, a na konci a po okrajích ho důkladně slepíme, aby nám nevytékala náplň. Připravený štrúdl položíme na pečící papír, na plech a pečeme ho 30 minut při 175℃. Po upečení ho necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme politý mandlovým máslem.

Fitness recept: Šťavnatý jablečný štrúdl
NUTRIČNÍ HODNOTYNA 1 VĚTŠÍ ŠTRÚDL
Kalorie1670
Bílkoviny76 g
Sacharidy240 g
Tuky47 g

Budeme rádi, pokud si na tomto šťavnatém jablečném štrúdlu pochutnáte stejně jako my. A pokud se vám recept zalíbil, podpořte ho sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *