Tandoori cizrna je super jednoduchý recept z jednoho hrnce, po kterém nehrozí, že by vám zbyla kuchyň plná špinavého nádobí. Díky použitému koření má pokrm exotický nádech, který si získá chuťové pohárky hned po prvním soustu. Skvěle se hodí k jakékoliv příloze. My zvolili zero rýži, můžete ale zkusit klidně i pečivo nebo ji jíst samotnou, to už je na vás.
Na cizrnu budeme potřebovat:
- 300 g sterilované cizrny bez nálevu
- 250 g cherry rajčat
- 70 g rajčatového protlaku
- 30 ml olivového oleje
- 10 g datlového sirupu
- 5 stroužků česneku, oloupaných a ponechaných vcelku
- 1 ČL soli
- ½ červené papriky
- 1 ČL mletého zázvoru
- 1 ČL mletého kmínu
- 1 ČL mletého koriandru
- 1 ČL kajenského pepře
- chilli vločky podle chuti
Na podávání budeme potřebovat:
- zero rýži (pokud nemáte, můžete použít i klasickou, tím se zvýší podíl sacharidů v receptu)
- libovolný salát
- dresink na salát podle chuti, zkusit můžete třeba zero dresinky nebo light majonézu
- nasekaný koriandr na ozdobení
- citrón nebo limetku
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Postup nemůže být jednodušší. Všechny ingredience, které jsou potřeba na cizrnu, dáme do jednoho pekáče nebo hrnce vhodného do trouby a důkladně promícháme.
Zakryjeme ho pokličkou (pokud nemáme, použijeme alobal), vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme přibližně 75 minut, dokud se rajčata nebudou rozpadat a česnek nezměkne.
Během pečení celou směs několikrát promícháme. Pak už stačí jen vytáhnout a můžeme servírovat.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 431 kcal |
Bílkoviny | 15 g |
Sacharidy | 50 g |
Tuky | 17 g |
Vláknina | 9 g |
Jednoduchý, nutričně výživný a lahodný. Přesně takový je tento pokrm. Pro milovníky zdravého a chutného jídla značka ideál.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář