Fitness recept: Vláčný jablečný koláč provoněný skořicí

Fitness recept: Vláčný jablečný koláč provoněný skořicí

Představte si chuť šťavnatých jablek, úžasnou vůni skořice propojenou s vaší oblíbenou zmrzlinou. Zní to super, že ano? Máme pro vás skvělou zprávu, už více o tom nemusíte jen snít! Připravte si náš nový recept na skvělý jablečný koláč, jehož chuť se vám bude rozplývat na jazyku. Sny jsou od toho, aby se plnily, tak si s námi pojďte upéct tuto dokonalost a splňte si ho i vy!

Na přípravu těsta potřebujeme:

  • 420 g celozrnné pšeničné mouky
  • 180 g studeného másla
  • 10 PL studené vody
  • 1 PL jablečného octa
  • ½ ČL soli

Na přípravu náplně potřebujeme:

Na dokončení potřebujeme:

  • 1 vejce

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Do větší misky si dáme mouku a sůl a smícháme je. Následně přidáme na malé kousky nakrájené máslo, a rukou nebo robotem mouku s máslem spojíme do jednotné hmoty. Když máme těsto spojené, přidáme postupně 5 lžic vody, kterou zapracujeme do těsta. Potom přidáme jablečný ocet a pokračujeme s přidáváním vody. Těsto neustále zpracováváme tak, aby vzniklo nelepivé těsto. Po dokončení uděláme z těsta bochníček, který rozdělíme na ¾ a ¼. Obě části následně ještě jednou propracujeme rukama a vytvoříme z nich formu disku. Zabalíme je odděleně do potravinářské fólie a dáme je na 2 hodiny do chladničky.

Mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupeme, zbavíme jadýrek a nakrájíme na plátky. V procesu krájení si jablka můžeme uložit do citronové vody, aby nám nezhnědla. Když máme jablka nakrájená, vodu slijeme a jablka zasypeme kokosovým cukrem, škrobem, skořicí, vanilkou a citronovou šťávou. Rukama jablka promícháme, aby se celá ve směsi obalila a vložíme je do chladničky.

Po dvou hodinách si vytáhneme větší část těsta a na pomoučené desce ho vyválíme do kruhu. Přichystáme si formu na koláč, kterou vymažeme kokosovým olejem a vysypeme strouhankou. Vyválené těsto vložíme do formy tak, aby zakrylo i okraje a přitlačíme je prstem. Následně si na těsto pokládáme jablka. Zbylé těsto si také rozválíme, nakrájíme na pásky a poklademe na koláč ve formě mřížky. Vajíčko si vyšleháme a potřeme ním celý koláč.

Koláč dáme péct na 200 °C a pečeme ho 20 minut. Potom teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme ho ještě dalších 20 minut. Koláč podáváme s oblíbenou zmrzlinou, případně politý oblíbenou bezkalorickou omáčkou. Přejeme chutný zážitek!

Fitness recept: Vláčný jablečný koláč provoněný skořicí
Nutriční hodnoty1 porce bez zmrzliny (celkově 8 porcí)
Kalorie451
Bílkoviny9 g
Sacharidy55 g
Tuky20 g
Vláknina7 g

Splnili jsme tímto receptem na jemný jablečný koláč se zmrzlinou i vaše tajné sny? Podělte se o tuto pochoutku a recept sdílejte.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *