John Cena: Jedna z největších hvězd WWE, ale i talentovaný raper či herec

John Cena: Jedna z největších hvězd WWE, ale i talentovaný raper či herec

John Cena
Autor fotografie: MTV International
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:John_Cena_interview_2018.jpg

John Felix Anthony Cena se narodil 22. dubna v americkém státě Massachusetts. Už jako dítě ho velmi přitahoval sport. Lásku k němu podpořilo i studium na Spingfield College, které absolvoval titulem z fyziologie tělesných cvičení a pohybu těla. Školu reprezentoval ve fotbale, kde hrál dokonce na postě kapitána. Jeho talent podporovala rodina a mnozí mu předpověděli slibnou kariéru. Napříč tomu se však s fotbalem rozhodnul seknout, což odůvodnil tím, že je na něj prý příliš malý.

Přestěhování do Kalifornie mu navždy změnilo život

Po skončení školy hledal John štěstí na druhém konci Ameriky. Okouzlila ho Kalifornie, kde se usadil blízko ikonické pláže Venice Beach. Zaměstnal se v místním Gold’s Gymu, kde svoje nejlepší roky strávil i Arnold Schwarzenegger. John si tam přivydělával praním ručníků. Jeho začátky skutečně nebyly jednoduché a jistý čas kvůli chybějícím financím dokonce přespával v autě.

Později se mu podařilo zaměstnat na místě řidiče limuzíny. Přitom ho okouzlilo posilování, ale výsledky nijak zvlášť nevynikal. Fitko mu i napříč tomu změnilo život. Poznal tam totiž chlapíka, který mu řekl o kurzech Ultimate Pro Wrestlingu (UPW). Šlo o předchůdce nejznámější wrestlingové organizace WWE.

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Talent s robotickým stylem boje a prohraný debut ve WWE

John Cena předváděl v ringu pomalé sekavé pohyby, které připomínaly robota. Z toho vznikla i jeho přezdívka Prototype, která odkazovala na kombinaci člověka a robota, resp. kyborga. Úspěchy ve wrestlingu na sebe nenechaly dlouho čekat a svůj první titul získal v roce 2000, pod záštitou UPW.

Právě tam si Ceny všimli kompetentní z vysněné organizace WWE, kde o rok později podepsal smlouvu. Do svého prvního zápasu nastoupil jako náhrada známého The Undertakera. Postavil se proti olympijskému šampionovi Kurtovi Anglemu. Pokud čekáte happy ending, tak budete asi zklamaní. John Cena sice v zápase dominoval, ale jeho debut ve WWE nakonec skončil prohrou.

Raper, herec a jeden z nejbohatších wrestlerů

John Cena
Autor fotografie: Krystal Bogner
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:WWE_Champion_John_Cena_2013.jpg 

Navzdory nevydařenému startu bylo WWE pro Johna Cenu v nejbližších letech spanilá jízda. Na svoje konto si tam připsal 16 vítězství a čtyřikrát se mu podařilo dominovat ve Wrestemanii. Od roku 2016 patří k nejlépe placeným zápasníkům na světě. Jeho celkový majetek se odhaduje na 55 milionů dolarů.

John Cena je také známý i jako raper. Na kontě má dokonce platinové album You Can’t See Me a velmi rád svůj rapový talent předvádí i v ringu. Do třetice se neztratí ani na filmovém plátně. Mohli jste ho vidět například ve filmech The Marine, Legendary či Ferdinand, kde půjčil hlas hlavní postavě – animovanému býkovi. Střihnul si i roli moderátora v dětské show Are you smarter than a 5th grader? a nejnověji ho na plátně můžeme vidět jako bratra Dominica Torreta v akční sérii Fast & Furious 9.

Tréninky 5krát do týdne a 7 jídel denně

Sportovní úspěchy Johna Ceny jsou poháněny i pevnou vůlí. Cvičí 5krát týdně a každý den se snaží věnovat jiné svalové partii. Tréninky má rozdělené na nohy a břicho, hrudník, ruce, ramena a záda. Dřinu v posilovně se snaží podpořit i bohatou dávkou živin.

Denně jí 7 jídel bohatých na bílkoviny. Obvykle snídá vajíčka a vločky. Během dne nepohrdne proteinovou tyčinkou a jeho oběd se skládá ze zeleniny a jakéhokoliv druhu masa. Na večeři se snaží jíst kuřecí s hnědou rýží a před spaním si obvykle dává ještě protein a banán.

Patříte k fanouškům Johna Ceny? Pokud se o jeho životě chcete dozvědět více, určitě nevynechejte naše video. Kromě jiného o něm zjistíte, proč je John muž se srdcem na správném místě. Pokud se vám článek líbil, budeme rádi za každé sdílení.

Zdroje:

[1] John Cena – https://www.biography.com/athlete/john-cena

[2] John Cena Childhood Story Plus Untold Biography Facts – https://childhoodbiography.com/john-cena-childhood-story-plus-untold-biography-facts/

[3] John Cena Height, Weight, Age, Girlfriend, Wife, Family, Biography and More – https://starsunfolded.com/john-cena/

[4] John Cena BIO – https://www.thefamouspeople.com/profiles/john-cena-10085.php

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *