9 problémů žen ve fitness světě, o kterých se mlčí

9 problémů žen ve fitness světě, o kterých se mlčí

Není pochyb o tom, že dostat se do formy je úžasný úspěch. Jednoho dne, po měsících nebo letech boje se probudíte a zjistíte, že vypadáte skvěle, cítíte se lépe a máte sílu, o které jste možná ani nikdy nesnily. Konec příběhu, říše divů dosažená… Že?

Kéž by! Pravdou ale je, že vaše nové úžasné tělo a sebejistota s sebou přinášejí houf nových komplikací – některé jsou trapné, jiné vtipné, někdy dokonce obojí. Některé se staly v posilovně, jiné v šatně a najdou se i takové, které mají co dočinění s ostatními lidmi jako s vámi – i když stále skončí z nějakého tajemného důvodu jako váš problém. I když fit dámy zažily alespoň některé z nich, nikdy jste o nich neslyšely, protože o nich nikdo nemluví!

V zájmu udělat fitness svět lepším místem, vynášíme tyto problémy na světlo světa. Pokud vás napadnou nějaké další, přidejte je do sekce komentářů níže.

Problém #1 – Vaše tělo je terčem diskusí

Ukažte nepatrnou definici svalů a najednou se nikdo – ani muži, ani ženy – nedokážou rozhodnout, zda vás obdivují, zda jsou vámi zastrašeni, znechuceni, nebo vás milují. V každém případě, vaše tělo je nyní objektem diskusí a analýz. Mnoho z nich je lichotivých, i když to někdy může znít trochu divně. ( ,,Sakra dívka, ty ruce!“ ,,Děkuji…ti?“)

9 problémů fitness žen: tělo terčem diskusí a hodnocení

Ale nenechávejme se oklamat. Vždycky tu bude někdo – takzvaní hajzlové – kteří jsou velmi otevření a říkají vám přesně, co si myslí o vašem těle, a o tom, jak ,,si nikdy nenajdete muže, když budete vypadat jako chlap.“ Protože víte, že být nesmírně atraktivní je nepřekonatelným životním smyslem každé ženy.

Posilujte, namakané sestry. Každým dnem jste trochu silnější než ti, kteří se snaží zabránit vám v příchodu do posilovny.

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Problém #2 – Nevyhovuje vám oblečení a šaty

Vážně, tento bod je nejotravnější součástí. Pro ženy, které mají kulatý zadek a užší pas se oblečení prostě nevyrábí. Nevyrábějí se napasované nebo knoflíkové košile dostatečně velké, aby se do nich vešly všechny bicepsy větší než zápěstí Kate Moss. A určitě se nevyrábějí šaty, do kterých se pohodlně vejdou ty ,,bad ass“ svaly zad, které jste si tak tvrdě budovaly.

Pokud nemáte formu Heidi Klum, zkušební kabinky mohou působit docela depresivně. Pokud dokážete najít kalhoty, které vám neodstávají od zad, klobouk dolů. Řešením všech těchto nesmyslů může být nošení volných tílek a legín. Za touto volbou stylu si můžete stát, dokud se 80’roky neozvou a neřeknou, že chtějí svůj outfit zpět.

Problém #3 – Člen výboru malých prsou

Existuje důvod, proč je chirurgické zvětšování prsou v ženském fitness světě všudypřítomné. Pokud jste měly prsa předtím, než jste začaly svou fitness cestu, buďte připravené na to, že se s nimi rozloučíte.

9 problémů fitness žen: malá prsa

Menší prsa mají i pozitivní stránku. Můžete konečně nosit topy s výstřihy bez pocitu, že vypadáte jako (jak to nazvat slušně?) lehčí děva. Pokud však máte malá prsa a široká záda, nosit tyto milé bandeau bikiny je katastrofou, která čeká na probuzení. Ve skutečnosti je leccos bez ramínek časovanou bombou.

Pokud jste v této šlamastyce, máte tři možnosti: našetřit si na chirurgii; jít si to starou školou a znovu začít starou vyprchávající technikou z osmé třídy; nebo náš osobní favorit – jít si své a smířit se s tím, co máte.

Hnutí ,,trapézy jsou nová prsa“ je živé a zdravé. Takže pěstujte ty bicepsy, kvadricepsy a záda. Máte nové úžasné křivky, které nahradí ty ztracené.

Problém #4 – Tak. Velmi. Hladová.

Ačkoliv se zdá hloupé stěžovat si na jídlo (#firstworldproblems), být tak často hladová je někdy otravné.

9 problémů fitness žen: věčný hlad

Krmení svalů zabírá hodně energie. Čím více jich máte, tím více je stravování prací na plný úvazek.

Pokud jste zaneprázdněné, nebo máte jakýkoliv životní styl, dostatečně jíst může být utrpením. Není opravdu nic horšího, než být někde uvězněná bez jídla, když se váš žaludek rozhodne, že je čas najíst se znovu. To je jen receptem na hádky, zlostné rozhovory a ranění citů.

Možná jste se již někdy připravovaly na soutěž, nebo se jen chystáte připravovat, ale vězte, že mnohem více lidí bude přesně vědět, co si o nich myslíte. Takže pokud jste před soutěží, máte náš respekt!

Problém #5 – Holení podpaží

Neděláme si legraci. Opravdu. Váš biceps, prsa, a dokonce i deltové svaly se shlukují kolem vašeho podpaží. Když jsou tyto svaly malé, holení je méně náročným úkolem. Pokud ale tyto svaly rostou, vaše podpaží se stává sbírkou štěrbin, ke kterým je někdy přímo nemožné dostat se žiletkou.

9 problémů fitness žen: holení podpaží

Některé dívky mohou být fit a svalnaté, aniž by to pro ně bylo velkým problémem, jiné se zase trápí. Myslím si, že chlupy – odstraňující společnosti zcela přehlížejí významnou marketingovou skupinu: fit dívky.

Problém #6 – Nesete štafetu

Není absolutně nic špatného na tom, že šíříte „dobré slovo“ a pomáháte svým přátelům a rodině najít cestu do světa fitness. Někdy však vy sami můžete pociťovat tlak ze strany okolí, který jde ruku v ruce s tím, že jste ve formě.

9 problémů žen o kterých se mlčí

Jako kdyby nebylo dost těžké zůstat fit, očekává se od vás, že budete přesně vědět jak pomoci ostatním. Dokonce i šílená teta Marta, která má poškozený kyčel, je barvoslepá na jedno oko a může jíst jen kašovitou stravu, chce, abyste jí napsala program, pomocí kterého shodí 5 kilo. Hodně štěstí.

Problém #7 – Zničené ruce a mozoly

Činky, jednoručky, hrazdy a jiné nástroje mučení zruinují vaše ruce. Oh, chcete mi potřást rukou? No, tady je ta hrubá tlapka, uchopte ji. Zkusit ale můžete fitness rukavice, které vaše ruce ochrání před poškozeními, jako jsou mozoly, puchýře a odřeniny.

9 problémů fitness žen: mozoly na rukou

Doufejme, že pracujete na místě, kde se na tvrdé mozoly, napůl uzdravené pukliny a křídové skvrny hledí jako na profesionální pracovní opotřebení.

A nejen vaše dlaně budou vypadat jako dlaně horského muže či dřevorubce. Jakýkoliv lak na nehtech je po dobrém mrtvém tahu okamžitě pryč. Nedávno jsem viděla instagramové záběry žen, které cvičí s krásnými nehty. Pokud máte nějaké tipy a triky, jak je toto možné, prosím, nechte je v komentářích.

Problém #8 – Urinální problémy

Ženy po celém světě, zejména po porodu, mohou mít problémy s nekontrolovaným močením. Výskoky, těžké dřepy a skoky přes švihadlo – to vše může být transformováno z cvičení do děsivých experimentů na vašem pánevním dně.

fitness - skákání přes švihadlo - Urinální problémy

I když se můžete vyhnout této trapné situaci tak, že se budete vyhýbat cvikům, při kterých ztrácíte kontrolu nad svým močovým měchýřem, musíte omezit své aktivity ve fitku. Pokud se marně snažíte o 100,000 Kegelových cviků denně mimo tělocvičnu, možná budete potřebovat fit řešení pro váš fit problém. Polkněte svou hrdost a ptejte se zkušeného trenéra nebo lékaře, jakou doplňkovou práci můžete přidat k posílení vašeho pánevního dna. Nebo si do šortek vhoďte hygienickou vložku a žijte bez strachu. Vždyť z nějakého důvodu je přece vyrábějí.

Problém #9 – Fitness parta

OK, tento problém není něčím o čem se nemluví, právě naopak. Není to problémem určitého pohlaví, ale v ženském fitness světě se s ním setkáváme častěji, protože je pro nás mnohem méně prostředků a komunit, kterých bychom se mohly účastnit.

Pokud se zrovna nechystáte někde soutěžit, velmi těžce vás bude někdo ve fitness průmyslu chápat jako sportovkyni. Existuje mnoho žen, které soutěží v powerliftingu, vzpírání, Strongman, CrossFit a řadě dalších aktivit souvisejících se silou, ale pokud nemají levely tuků jako vyrýsovaná kuřecí prsa a flitrová tanga, tak se nepočítají. A ten pocit je často vzájemný.

Nezapomínejme, že existuje i mnoho sportovců, kteří dbají na čas, riziko zranění a náklady soutěží a rozhodnou se, že to není pro ně. Netýká se to mě, ani vás, a proto by těmto lidem neměl nikdo tvrdit, že jejich tvrdá práce je zbytečná. Neboť není.

Fitness je úžasný, protože je osobní. Cílem člověka není být lepší nebo horší než kdokoliv jiný. Je to o překonávání sama sebe. Takže místo toho, abyste snižovaly zájem jiných žen o něco, co vy považujete za špatný typ kondice, buďte lepším ambasadorem fitness života.

trénink ženy fitness - problémy žen

Co děláte teď může být přesným opakem toho, co budete dělat po 10-ti letech své cesty, tak zůstaňte otevřené. Pojďme se navzájem povzbuzovat, abychom byli šťastnější a zdravější lidé. Vězte, že každý, kdo dělá něco pro sebe a své tělo, má náš respekt a často ani netušíme, čím vším si musí procházet.

Poznaly jste se v některých z těchto problémů? Nebo byste dokonce do tohoto seznamu ještě něco přidaly? Podělte se s námi v komentářích o vaše zkušenosti a názory. V případě, že se vám článek líbil, podpořte ho sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *