Top 17 fitness podcastů o cvičení a zdravém stravování

Top 17 fitness podcastů o cvičení a zdravém stravování

Žijeme v době podcastů – rychlé a pohodlné formě získávání informací. Tento trend proto neobešel ani svět fitness průmyslu, který se přímo hemží kvalitním obsahem v podobě zvukových záznamů. Přečtěte si, jakých top 17 fitness podcastů o cvičení a zdravém stravování by nemělo chybět ve vašem mobilu!

Top 17 fitness podcastů o cvičení a zdravém stravování

Proč jsou podcasty populární? 

Podcasty jsou v podstatě zvukové nahrávky mluveného slova dostupné na internetu. Většinou jde o řadu epizod zaměřenou na konkrétní nebo velmi podobné téma, jako jsou sport, business či například marketing. Prostě si stačí vyhledat konkrétní show na některé z aplikací nebo webstránce, a získáte tak specializovaný obsah z celého světa. [1] 

Oproti videím nebo knihám mají podcasty jednu obrovskou výhodu. Jelikož se u nich nemusíte 100% soustředit a vnímáte čistě pouze zvukový obsah, můžete si je vychutnat opravdu kdekoliv. Cestou do práce, v autě, na procházce či ve fitku. Další výhodou je, že podcasty jsou většinou zdarma a můžete se k nim snadno dostat pomocí několika streamovacích aplikací a webů, jako iTunes podcasts, Google podcasts, Spotify, Pocket Casts, PlayerFM. Postačí vám mobil nebo laptop, správná aplikace, wi-fi a popřípadě sluchátka. [2]

V našem článku jsme se zaměřili na top 17 fitness podcastů o cvičení a zdravém stravování, které jsou podle nás plné kvalitního obsahu a informací. 

Podcasty o cvičení a zdravé výživě

Výběr podcastů zaměřených na fitness, zdraví, welness či zdravé stravování je skutečně pestrý. Existuje řada podcastů zaměřená na motivaci před tréninkem nebo si můžete poslechnout epizody o nastavování tréninkového či stravovacího plánu. Výběr je pouze na vás! My vám přinášíme seznam těch nejlepších podcastů o zdraví a fitness, které vás budou informovat, bavit a inspirovat k dosažení vašich cílů. [3] [4] [5] [6] [7] [8] 

Trained by NIKE

Jde o skutečně zajímavý podcast, jehož tvůrci jsou vedoucí osobnosti společnosti NIKE. Epizodami vás bude provázet ředitel společnosti Ryan J. Flatherty, který se pouští do rozhovorů s nejlepšími odborníky z oblasti sportu, cvičení, zdravé výživy a celkové přípravy na podání nejlepšího fyzického výkonu. Díky opravdu kvalitnímu obsahu objevíte informace o nejnovějších inovacích, poznatcích a trendech ve fitness světě. 

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Barbell Shrugged 

Skutečně povedený podcast primárně zaměřený na správnou techniku a benefity z cvičení. Některé epizody obsahují rozhovory s vědci, trenéry, sportovci a odborníky ve svém oboru. Podcast má již téměř 500 epizod, přičemž nové epizody vycházejí každý týden, takže o zábavu budete mít postaráno. 

Shredded by Science

Specifický druh fitness podcastu, jehož název mluví za vše! Podcast je totiž primárně zaměřen na trenéry a profesionální sportovce, ne na příležitostné návštěvníky fitness centra. Show totiž zvyšuje znalosti profesionálních trenérů zkoumáním trendů a výzkumů v oblasti fitness. Nudit se však nebudete ani tehdy, pokud ještě nejste na profesionální úrovni. Většina epizod je zaměřena na obecná témata, která upoutají každého, kdo si chce rozšířit své fitness know-how. 

Iron Radio

Svět zvedání železa je skutečně pestrý. V Iron Radio o něm šikovně diskutuje skupina profesionálních fyziologů, kulturistů a silových trenérů. Dozvíte se v něm hromadu informací o správné výživě, suplementaci, tréninku, koučování a celkové psychologii zvedání činek. 

Proč jsou podcasty populární?

Bucci Radio 

Nyní něco pro dámy! Autorkou podcastu je mladá americká youtuberka, bikini fitnesska a trenérka Amanda Bucci. S nahráváním začala již v roce 2017 a do dnešního dne má na kontě něco přes 200 epizod. Do své show si zve zajímavé hosty z různých oblastí, se kterými si povídá na téma sport, fitness, zdravý životní styl, osobní rozvoj, ale i business a marketing. Jde o skutečně široké spektrum témat, mezi kterými si každý vybere to své. 

Muscle For Life with Mike Matthews

Pokud vás zajímá vše o budování svalové hmoty, hubnutí a zdravém životním stylu, tento podcast je přesně pro vás. Každou epizodou vás provází milovník fitness a podnikatel Mike Matthews, který vám poskytne jednoduché vědecké know-how a inspiraci při budování vaší vysněné postavy. Navíc každé pondělí vychází kratší epizoda Monday Motivation, která skvěle poslouží jako start do nového týdne plného výzev!  

Podcasty o sportu a zdraví

The Jillian Michaels Show

Jillian Michaels je skutečně ,,veteránkou“ ve svém oboru, která je tím pravým člověkem na předávání rad a tipů ohledně fitness a zdravého životního stylu. Její podcast se umístil na prvním místě v žebříčku nejlepších fitness podcastů v USA. 

Každé pondělí vám Jillian přináší inspirativní a informativní program o zdraví a cvičení, který naplní mnohé oblasti vašeho života. Spolu se svými obchodními partnery, přáteli a trenéry mluví o různých fitness tématech, ale také o tom, jak v životě dosáhnout skutečného štěstí. Navíc Jillian otevírá i bránu do svého soukromého života a dělí se o své vlastní zkušenosti. 

Mind Pump: Raw Fitness Truth

Jak již napovídá samotný název, Mind Pump odhaluje necenzurovanou pravdu o zdraví, cvičení, kondici, výživě, ale i suplementaci. Hostiteli show jsou Justin Andrews, Adam Schafer a Sall Di Stefano, kteří odpovídají na některé z nejpopulárnějších otázek, které se týkají fitness. 

Zabývají se tématy, jako je pravda o testosteronu, jak si vybudovat svaly i bez činek či jaké trendy pronikají do světa fitness a power liftingu. Hlavním cílem show je rozdupat mýty a šířit pouze pravdu a ověřená fakta ze světa fitness průmyslu. 

Ben Greenfield Fitness

O zdravém životním stylu a cvičení by měli rady rozdávat pouze skuteční odborníci. Takovým je i Ben Greenfiel – trenér, bývalý profesionální kulturista a vítěz Ironman Triatlonu. Ben se ve své show dělí o neuvěřitelně praktické rady nejznámějšími osobnostmi z oblasti fitness a výživy. Greenfield se navíc může pyšnit magisterskými tituly z fyziologie, biomechaniky a výživy, díky čemuž jsou jeho rady opravdu přínosné a určené zejména pro středně pokročilé sportovce až profesionály. 

Froning and Friends

Rich Froning je americká profesionální hvězda CrossFitu, je známý pro své úspěchy v CrossFit Games, kde až 4krát obhájil titul ,,Fittest Man on Earth“. Rich je rovněž dobrým řečníkem, a tak se o svých úspěších rozpovídal i v podcastu Froning and Friends. V něm se setkává se zajímavými osobnostmi a elitami crossfitu, kde spolu probírají svůj zápal pro tento sport.

GymBeam podcasty

20 Minute Fitness

All-in-one fitness podcast, který vás ponoří do vědeckého pohledu na dnešní fitness průmysl. Dozvíte se v něm podstatné informace o výživě a metodologii cvičení, a to vše za krátkých 20 minut. Díky 20 Minute Fitness zůstanete v obraze o aktuálních trendech z oblasti fitness, přičemž pro pořízení těchto informací nemusíte trávit dlouhé hodiny nad knihami. 

Beginner: The Guardian Guide to Running

Jde sice o starší podcast, ale je jeden z mála svého druhu. Je určen pro lidi, kteří se chtějí začít věnovat běhání a potřebují pomoc a motivaci. Podcast je vlastně 8týdenní tréninkový program pro začínající běžce, kde se dozvíte vše o správné technice běhu, a který povzbudí vaši výdrž.  

The Habit Coach Podcast

Máte problém s motivací a dodržováním správných návyků? S tím vám může pomoci Ashdin Doctor, kouč návyků. Ve svých podcastech vás provede vytvořením jednoduchých návyků, se kterými bude dodržování zdravého životního stylu mnohem jednodušší.

Osvojíte si návyky v oblasti zdraví, spánku, jídla, produktivity, pohybu, ale i vztahů. Jde spíše o nadlehčený podcast, kde každá epizoda trvá přibližně 5 minut a je plná zábavných, ale poučných faktů. 

Podcasty zaměřené na zdravou výživu 

Food Psych Podcast with Christy Harrison

Christy Harrison je vystudovaná dietoložka a certifikovaný poradce v oblasti výživy a intuitivního stravování. Ve svém podcastu mluví s dalšími odborníky na výživu a probírají témata, jako vztah k jídlu, porucha příjmu potravy, akceptace hmotnosti, správné stravování či cvičení a budování sebevědomí. Christy se dělí také o své vlastní zkušenosti a problémy se stravováním. 

Podcasty zaměřené na zdravou výživu

Food Heaven Podcast

Podcasty vás budou provázet nejlepší přítelkyně a registrované odbornice na výživu Wendy Lopez a Jessica Jones. Ty si do své show zvou další odborníky z oblasti výživy a probírají s nimi problémy se stravováním. Každý týden se ponoří do témat, jako je fyzické zdraví, jídlo a kultura, intuitivní stravování, duševní zdraví a akceptace své tělesné hmotnosti. Zabývají se i nejnovějšími trendy ve stravování, ale neostýchají se probrat i pravdu o účincích těch nejznámějších diet světa. 

The Model Health Show

Zábavný, ale zároveň velmi poučný podcast o stravování. Doprovázet vás bude uznávaný odborník na výživu Shawn Stevenson, který rozebírá závažné problémy s příjmem potravy a usnadňuje jejich pochopení a řešení. Věnuje se tématům o hubnutí, chronické nespavosti, srdečních chorobách, sexu, hormonální nerovnováze a dalším zdravotním problémům. Steven si pravidelně do svých show zve i uznávané odborníky a lékaře, díky čemuž jeho podcasty nabírají maximálně profesionální rozměr.  

Nutrition Facts with Dr. Greger

Pokud vás zajímají témata o Alzheimerově chorobě, hubnutí či jak alkohol ovlivňuje vaši tělesnou hmotnost, podcasty Dr. Michaela Gregera jsou něco pro vás. Možná vám Dr. Greger bude připomínat učitele biologie ze střední školy, ale vězte, že jeho pohled na některé zdravotní problémy související se stravováním vám otevře oči. Dr. Greger je zakladatelem NutritionFacts.org a autor bestselleru New York Times ,,How Not to Die“. Ve svých podcastech vás provede výzkumy ověřenými způsoby, jak udržet optimální zdraví výběrem správných potravin.  

Nejlepší SK a CZ fitness podcasty

Nejlepší SK a CZ podcasty podle vás 

Tento seznam podcastů vznikl na základě vašich doporučení na Instagramu, a jedná se o podcasty ve slovenštině a češtině. 

  • Honza Kavalír Podcast – jeden z mála českých podcastů, který může konkurovat i těm zahraničním. Honza Kavalír ve své show zpovídá hvězdy české fitness scény a probírá s nimi témata, jako stravování, cvičení, a jak to ve skutečnosti v kulturistice chodí.
  • Fitness Institut Podcast all-in-one podcast, ve kterém najdete témata ohledně výživy, cvičení, ale i rozhovory s osobnostmi z fitness světa.
  • The Healthy Tapesautorkou podcastu je trenérka, CrossFit milovnice a YouTuberka Lucie Minářová. Ta vám ve své show poradí ohledně všech stránek zdravého životního stylu, ale dozvíte se v ní i něco o Luciině soukromém životě.
  • Gym Talks Podcastvše, co chcete vědět o světě CrossFit, na jednom místě! Právě těmto tématům se věnuje Gym Talks. Dozvíte se zajímavosti z česko-slovenského CrossFit světa, a zároveň i několik tipů pro lepší trénink a progres od těch nejlepších crossfiťáků
  • GymBeam: Fitness Academydozvíte se všechny potřebné informace o doplňcích výživy a stravování. Kromě toho, že v tomto podcastu najdete odpovědi na vaše otázky z oblasti výživových doplňků, dozvíte se také vědecky podložené informace o tom, jak fungují. Zjistíte také, které jsou skutečně efektivní, a které suplementy jsou naopak vyhozené peníze. Studiemi ověřená fakta si vyslechnete z úst slovenského kulturisty Janka Krále, který je sám o sobě odborníkem v mnoha oblastech fitness a výživy.
  • GymBeam: FitPoint – nový edukativní seriál, který se zaměřuje na různá témata z oblasti životního stylu, jako je cvičení, strava, motivace, ale i tipy, fakta a mýty ze světa fitness. Navíc si z podcastu odnesete i několik zaručených tipů a rad, jak zhubnout nebo nabrat svalovou hmotu. 
Podcast GymBeam: Fitness Academy

Podcastů na téma fitness, cvičení a zdravé stravování je nespočetně. Každý z nich má však něco do sebe a rozhodně v nich najdete to, co hledáte. Jaký fitness podcast nejraději posloucháte vy? Chyběl vám některý fitness podcast v našem seznamu? Podělte se o své odpovědi v komentářích. Pokud chcete, aby o těchto podcastech věděli i vaši známí, nezapomeňte článek sdílet.

Zdroje:

[1] Apple.com - What is Podcast – https://www.apple.com/itunes/podcasts/fanfaq.html

[2] Best Podcast Listening Apps (For iOS & Android) – https://www.podcastinsights.com/best-podcast-apps/

[3] Daniel Bubnis, M.S., NASM-CPT, NASE Level II-CSS - The 15 Best Health Podcasts – https://www.healthline.com/health/best-health-podcast

[4] Aryelle Siclait - The 12 Best Fitness Podcasts That Deserve A Spot In Your Queue – https://www.womenshealthmag.com/fitness/g25922471/best-fitness-podcasts/

[5] Katherine Martinelli - 25 Fascinating Health and Fitness Podcasts to Get Obsessed With in 2020 – https://www.prevention.com/life/g25458803/best-health-podcasts/

[6] Emily Abbate - 15 Fitness Podcasts to Get You Pumped for the Gym – https://www.menshealth.com/fitness/a28760661/best-fitness-podcasts/

[7] Sara Lindberg - The 5 Best Fitness Podcasts You Should Be Listening To – https://www.active.com/fitness/articles/the-5-best-fitness-podcasts-you-should-be-listening-to

[8] Laura Williams, MS - 8 Motivational Podcasts To Fire Up Your Fitness – https://www.bodybuilding.com/content/8-motivational-podcasts-to-fire-up-your-fitness-in-2018.html

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *